Annonce:
Annonce:

Unge danskere vilde med sexlegetøj

Stor dansk sexundersøgelse viser, hvad danskerne køber

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sexologen har testet frækt legetøj - her er dommen --

Sexlegetøj er særdeles udbredt:

Fire ud af ti danskere køber sexlegetøj, og 10 procent er flittige købere og gør minimum én gang hver tredje måned.

Det viser tal fra sexshoppen belugi.dks store sexundersøgelse, hvor 2000 repræsentativt udvalgte danskere deltog. Den bygger altså på et bredt udsnit af danskere og ikke på brugerne af belugi.dk, der holder til i Odense.

Især unge er glade for sexlegetøj, idet hver femte blandt de 18-30-årige investerer i sexgadgets, vibratorer og dildoer og blindfolds hver tredje måned. 10 procent af de 31-50-årige køber legetøj mindst en gang hver tredje måned. En procent af de 51+-årige gør dette.

 

Annonce:

Belugi.dk's sexolog Marie Oddershede mener, at det især er de unge mennesker, der følger med i medierne omkring alle de nye sextrends, så derfor tror hun også, at det er dem, som har den største interesse i at prøve det hele af.

- Det er vist sådan, det altid har været. Generelt er der kommet større fokus på kroppen og på den indflydelse velvære i kroppen også har på vores humør og generelle velbefindende. At udforske sig selv og hinanden seksuelt er også et område, der har været meget fokus på de seneste år. Alle medierne har bugnet med indslag om f.eks. sprøjteorgasmer, der var et fuldstændigt ukendt fænomen for langt de fleste mennesker for blot få år siden.

Annonce:

Længden af parforholdet har også markant sammenhæng med, hvor ofte man bruger sexlegetøj. Blandt de nyforelskede, der har været sammen i 0-1 år, køber hver tredje sexlegetøj minimum hver tredje måned, hvorimod det kun er fem procent af dem, der har været i parforhold i seks eller flere år. Her spiller alderen nok også en rolle, idet flere af de unge også er i nyere forhold.

 

Her er fremtidens super-sexlegetøj til kvinder

Junkie
10 procent køber altså sexlegetøj mindst en gang hver tredje måned - er de afhængige?

- Det er meget svært at give et entydigt svar på det spørgsmål. Der er også nogle, som har fundet glæde og velvære ved at dyrke yoga tre gange om ugen eller spise en bestemt diæt. Så længe der ikke er tale om en stimulans, som er vanedannende, kan man vist næppe tale om en afhængighed.

Annonce:

- Jeg er overbevist om, at de, som køber sexlegetøj ofte, blot er mennesker, som har fundet en helt ny verden i seksualiteten og alle de nye muligheder, der åbner sig, når sexlegetøj indgår i oplevelserne. Faktisk vil jeg mene, at de hyppige købere netop er drevet af en stor nysgerrighed og lyst til at fordybe sig i kroppens seksuelle muligheder - og at de ikke er drevet af en afhængighed af sex eller legetøj, siger Maria Oddershede.

Vibratorer
Hvad køber danskerne så? Det er første og fremmest vibratorer. 52 procent af kvinderne og 35 procent af mændene har investeret i mindst en vibrator.

Ud over vibratorer køber danskerne primært glidecreme (32 procent), dildo uden vibrationer (32 procent), massageolie/massagelys (20 procent), frækt undertøj (18 procent), penisring (15 procent) og butt-plugs (15 procent).

Og så var der Fifty Shades. Bondageudstyr er absolut ikke kun for særligt udvalgte. Over halvdelen af de personer, der køber sexlegetøj, henter bondageprodukter hjem.

Sexolog Marie Oddershede fra belugi.dk siger:

- Med Fifty shades of Grey, er BDSM blevet præsenteret for alle mennesker, som noget alle kan være med til. Derfor er BDSM blevet et slags modefænomen, der fungerer som et godt salgsargument.

 

Annonce:

- Egentlig handler BDSM bare om, at der er en part, som bestemmer slagets gang, mens den anden part er passiv og lader den anden bestemme. Det kan foregå på alle mulige niveauer, der ikke kræver et bestemt mærke vibrator eller et bestemt blindfold, siger Oddershede.

- Hvordan legetøjet bruges er jo helt op til den enkelte, så om en butt-plug er markedsført som BDSM-udstyr, udstyr til homoseksuelle mænd, er lyserød, så den skal appellere mest til kvinder og så videre, ja, så er og bliver det altså en butt-plug, der kan bruges, som man vil.

Vi er langt frækkere end videnskaben troede

Udstyr
Også Skandinaviens største sexshop sinful.dk, fra Aarhus, melder om stort bondage-salg - en stigning på 30 procent efter offentliggørelsen af traileren til seneste udgave af Fifty Shades. Og det er især mænd, der hiver varerne hjem.

- Det kan godt være, de fleste mænd hverken har læst bøgerne eller set filmene, til gengæld har de fornemmet meget godt, hvad det er, kvinderne går og snakker om; fascinationen af og længslen efter en mand, der tør tage magten i sengen, forklarer sexolog Jakob Olrik i en pressemeddelelse.

Annonce:

- BDSM-sexlegetøj har karabinhager, skruer, kæder og den slags. Det minder næsten om det værktøj, man finder i et byggemarked. Mænd elsker gadgets og ting, der skal bygges på og skrues i - også deres egen og deres partners seksualitet, når vi taler i overført betydning.

Sexshopppen belugi.dks store undersøgelse om danskernes sexvaner er en af de mere omfattende og velfunderede herhjemme. Et professionelt analysebureau bilendi.dk har spurgt 2000 repræsentativt udvalgte danskere om stort set alt, der har med sexlivet at gøre. Vi har tidligere skrevet om nogle af resultaterne:

Hver anden dansker dyrker næsten aldrig oralsex

Danske kvinder sexfantaserer om …

Så ofte har danske singler sex

Dette afgør, om du har et godt sexliv

HERUNDER SEXPERT-TV: Her er den ultimative spiller:

Musthaves sexlegetøj

Vi bad Maire Oddershede, sexolog fra belugi.dk, om at udarbejde en liste over legetøj, som mænd og kvinder burde havde derhjemme:

- Seksualitet er en meget personlig sag, så jeg kan ikke komme med de vises sten omkring alle menneskers sexliv. Men jeg har da absolut nogle anbefalinger.

Til kvinderne:
G-punktsvibrator: En god g-punktsvibrator kan stimulere g-punktet på en meget effektiv måde og gøre det lettere at opnå g-punktsorgasmer. Vibratoren kan bruges alene eller sammen med partneren.

Bækkenbundskugler: Træning af bækkenbunden er alfa og omega, hvis man som kvinde gerne vil have et godt sexliv (og fortsat kunne holde på vandet, på trods af fødsler og alder). Veltrænede muskler i vagina giver større følsomhed og bedre orgasmer.

Klitorisstimulator: Hvis du som kvinde endnu ikke har prøvet et af de nye pulserende produkter til stimulering af klitori, så kan jeg varmt anbefale, at få bestilt et. Den nye teknologi, som stimulerer klitoris ved hjælp af trykbølger, har været en kæmpe revolution for kvinder i hele verden. Mange oplever let at få orgasmer, og nogle fantastiske af slagsen. For eksempel et Satisfyer-produkt.

Til mændene:
Penisring med vibrator: Selvom de ikke har problemer med rejsningen, så vil en penisring gøre dig så stor og flot, at selvtilliden stiger, og partneren bliver begejstret. Hvis penisringen har en vibrator, som også stimulerer partneren, når I har sex, giver det ekstra nydelse til begge parter.

Fleshlight: Et onanirør eller en 'pocketpussy' kan give en rigtig lækker fornemmelse, og krydre onanien, så det ikke altid bare er 1 minut med hånden. Man kan sagtens nyde at have sex alene og få en masse forskellige oplevelser sådan.

Til par
Håndjern og blindfold: BDSM kan være rigtig mange ting. Hvis I ikke er til hård, smertefuld dominans, så kan legen ganske enkelt bare handle om, at eksperimentere med sanserne og klart markere, hvem der har kontrollen. For alle parforhold er det en sund øvelse at kunne fralægge sig kontrollen eller at kunne tage den.

Parvibrator: Der findes en masse forskellige parvibratorer, der er udformet som en flad bøjle, der stimulerer kvinden indvendigt og på klitoris, samtidigt med at manden kan trænge op i hende og også blive stimuleret af vibratoren.

Fjernstyret vibratoræg: Kvinden har ægget monteret i vagina, imens manden kan styre, hvornår det skal vibrere. Det perfekte forspil, der kan benyttes alle tænkelige steder. Nogle modeller er app-styrede, så der ikke er begrænsninger på afstanden mellem den vibrerende del og fjernbetjeningen. Parret kan altså lege sammen, uanset om de er fysisk adskilt af 5000 km eller sidder overfor hinanden på en restaurant.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: