Annonce:
Annonce:

Unge kvinder tør ikke vise lyst

Seksuel dobbeltmoral: Mange er stadig præget af forestillingen om den 'pæne pige'

SEXPERT-TV: Slip tøjten fri
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her forklarer sexperterne om fordelene ved at slippe sin indre tøjte løs --

Måske er der ligestilling på papiret, men når det kommer til sex, er der lang vej endnu. For mange, både mænd og kvinder, ligger under for det, forskerne kalder seksuel dobbeltmoral:

Seksuel udadvendte kvinder bliver set på mere kritisk end mænd - af både mænd og kvinder. Og personer, som ligger under for disse forestillinger, kan få et dårligere sexliv - for eksempel onanerer unge kvinder, som mener, at kvinden skal være passiv og manden initiativrig, mindre.

Det fremgår af nyt studie, som side6.dk skriver om:

Annonce:

'Den seksuelle dobbeltmoral har alvorlige negative effekter på unges seksuelle og mentale sundhed. Det kan være decideret ødelæggende i forhold til de første seksuelle oplevelser fordi de socialt bestemte kønsrollemønstre kan blokere for den spontanitet, som er nødvendig for at opnå seksuel tilfredsstillelse.'

'I stedet for at udforske egen seksualitet ud fra personlige fantasier og lyster, kan være tilbøjelige til at påtage sig omgivelsernes forventede kønsrollemønstre og tage udgangspunkt i disse, når de starter deres seksuelle udvikling. Dette kan for enkelte føre til store seksuelle frustrationer, som kan have vidtrækkende konsekvenser,' skriver side6.dk, der henter sexologen Katrine Berling ind for at give råd til kvinder, som lider under 'pæn pige syndromet.'

Annonce:

- Der findes mange skældsord om seksuelt frigjorte kvinder, men ikke så mange om mænd. Mænd får ros for at være sammen med mange partnere. og kvinder får skæld-ud. Den pæne pige tilpasser sig mandens seksualitet og gemmer sine egne lyster væk. Samfundsnormen er sådan, at mænd må have sex, det må kvinder ikke. Her hersker luder/madonna-syndromet i bedste velgående, siger Katrine Berling.

Slip tøjten løs - og få bedre sex

- Den pæne pige bliver desværre ofte ramt af manglende orgasmer. Det kræver nemlig, at du kan give slip, være frie og slippe alt kontrollen for at kunne være frie i vores egen seksualitet. Uden den frihed kan det være svært at få den orgasme, mange går og drømmer om. Det kan den pæne pige desværre ikke, forklarer Berling til side6.dk.

PÅ side6 får du Katrine Berlings råd til, hvordan man sparker den pæne pige ud af sengen

Spark den pæne pige ud af sengen

Er 20 sexpartnere for mange?

Fem grunde til at elske tøjten

Mia, 27: Det eneste, jeg har i mine tanker, er sex-sex-sex

Billig tøjte eller bare erfaren?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: