Utro vil ikke være utro...

Men de er så ulykkelige i forholdet, at de alligevel vil have sidespring

Utro lader sig friste, fordi de ikke er tilfredse med deres forhold. (Foto: shutterstock.com)
Utro lader sig friste, fordi de ikke er tilfredse med deres forhold. (Foto: shutterstock.com)

De gør noget, som det omgivende samfund betragter som umoralsk, og som deres partner givetvis vil føle som illoyalt, ydmygende og krænkende.

Alligevel er mange utro.

Hvorfor er de det, og hvorfor skrider de ikke bare fra forholdet i stedet for at gå bag ryggen om kæresten?

Måske kan man få en lille flig af nogle svar på det ved at se på den afstemning, som utroskabssitet victoriamilan.dk har lavet blandt sine nordiske medlemmer.

Lidt flere end hver femte ville være utro, selv om de var lykkelige i deres forhold. De søger både spænding og tryghed. Men for de fleste andre af de sidespringssøgende medlemmer er der andre faktorer på spil:

For næsten 60 procent foretrækker et lykkeligt forhold fremfor en affære. Og en stor del af de adspurgte ville hellere blive skilt end at have en affære, men kan eller vil af forskellige grunde ikke, primært af økonomiske årsager.

En anden grund til at blive i et ulykkeligt forhold og være utro er for børnenes skyld.

Se også: Sådan undgår du utroskab

Vi spurgte vores læserpanel, hvad de gør for at være trofaste:

Julie: Dele alt
Jeg har været i to rigtige forhold, og jeg er stadig i det sidste, som stadig er forholdsvist nyt. Begge af disse forhold har været trofaste. Jeg er sikker på, at man er trofast over for sin partner af kærlighed og lyst. Jeg har aldrig selv været i tvivl om, at jeg ikke kunne finde på at tage røven på hverken min forhenværende eller nuværende partner. Det har simpelthen aldrig faldet mig ind. Jeg tror, det hænger sammen med, at hvis du fuldstændig har overgivet dig til en person, som du elsker over alt på jorden, vil du aldrig tillade nogen at gøre denne person ulykkelig, og slet ikke dig selv, at gøre det.
Samtidig mener jeg heller ikke, at man i et forhold kan komme så tæt på en anden, end sin kæreste, at man for eksempel kan blive forelsket i denne person. Der vil det være forkert allerede at være kommet så tæt på personen til at kunne falde for ham eller hende.

Mine partnere gennem tiden og jeg har talt om det med at være trofast og loyal mange gange. Jeg er sikker på, at trofasthed, som ligger dybt i dig, udover kærligheden til din kæreste. Det ligger nok til din personlighed og dit væsen.

Vores troskab bygger ikke på at vi giver hinanden plads, men derimod at vi gør alting sammen, går på kompromis, og giver hinanden plads på den måde. Det gør, at jeg aldrig vil undvære min kæreste.

Sexperterne - 24. sep. 2014 - kl. 13:00 Sådan får du et langt og lykkeligt forhold

Jan: Plads
Jeg har altid valgt at være trofast. Først og fremmest fordi jeg ønsker at bevare den totale tillid hos min partner. Jeg vil heller ikke selv udsættes for svigt; så ryger hun ud med det samme.

Vi giver hinanden plads og bekæmper vores jalousi. Min bedre halvdel har lidt problemer med det ind i mellem, da jeg dels laver nogle statistroller sammen med diverse modeller som derefter kommer med i mit Facebook.netværk, og dels fordi jeg underviser mange kvinder, som ringer, sms'er og skriver til mig. Men hun er ved at vænne sig til det.

Kys & kærlighed - 17. aug. 2015 - kl. 13:48 Tre ting du kan lære af trofaste par

Mia: Ærlighed
Vi er trofaste i vores partnerskab, men det har også været en klar aftale fra start, ærlighed og tillid. Vi lever i et åbent forhold i den forstand, at min kæreste gerne må benytte sig af udefrakommende tilbud, hvis ønsket er - dette er dog ikke sket i de seks år, vi har været sammen. Han skal dog være ærlig herom, fortælle det, så der intet holdes skjult.

Jeg må ved aftale være sammen med anden. Dette er dog noget nyt i vores forhold. Således giver vi hinanden både plads i form af at lytte til den andens lyster og følelser, men vi udlever også mange ting sammen.

Sexperterne - 10. sep. 2015 - kl. 21:29 Fristet til utroskab? Sådan undgår du at falde i

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan tæmmer du din lyst til utroskab
 

6 kommentarer
Vis kommentarer