Vær med i skønhedskonkurrencen, hvor robotter finder vinderen

Kunstig intelligens: Algoritmer skal kåre de smukkeste mennesker

Reklamen for beauty.ai.

Vil du helst bedømmes af en coked up falleret model og en overgearet bøsse eller en række iskolde robotter?

Måske bliver fremtidens dommere i skønhedskonkurrencer erstattet med algoritmer, for de er sjældent helt problemfrit at finde den smukkeste mand eller kvinde.

De fleste skønhedskonkurrencer er mest for sminkede modeller og lignende, der allerede i et eller andet omfang er inde i hele skønhedshurlumhejet. Og så er der ikke mindst problemer med dommerne, idet de på den ene eller anden måde altid er farvet af deres kultur og personlige erfaringer.

Nogle af de ting kommer denne nye form for skønhedskonkurrence i nogen grad udenom. Den hedder beauty.al. For det første kan alle deltage ved at downloade en app og tage en selfie. Og for det andet er dommerne slet ikke mennesker, men robotter. Eller snarere algoritmer.

Folkene bag beauty.ai (ai står for artificial intelligence - kunstig intelligens), mener, at visse skønhedstræk går igennem alle kulturer (fx symmetri, ungdom og sundhed).

Robotterne vil se på menneskefotos taget af en standardiseret app og sammenligne den med millioner andre. De vil bedømme faktorer som symmetri, hudtoner, rynker, ungdommelighed og visse sundhedsparametre, der alle påvirker vores opfattelse af skønhed. Deltagerne vil blive bedømt ud fra alder, race og køn.

- Kunstig intelligens har allerede overgået mennesker i billedgenkendelse, og det er kun et spørgsmål om tid, før robotter kan bedømme menneskers visuelle tiltrækningskraft, lave modedesign og endda parfumer. Vi besluttede at skabe en platform, der forbinder de mest avancerede mennesker - dem der er i interesserede i robotter, og de udviklere, der laver intelligente systemer for at forså, hvordan skønhed fungerer. Vi gør det til en kvartalskonkurrence, som vil tiltrække flere algoritmer og gøre folk mere interesserede i at få en upartisk bedømmelse af deres skønhed, siger Alexey Shevtsov, medstifter af Youth Laboratories Collective, der står bag konceptet, som blandt andet får støtte af Microsoft.

Målet er i sidste ende at lære noget om sundhed, og hvad man kan gøre for at holde sig ung at se på.

OBS om selfieregler: Du må ikke have skæg eller sminke på, hvis du vil deltage. Briller er heller ikke tilladt.

De første vindere kåres 28. januar.

Se også: Også blinde mænd tænder på en god røv

Se også: Her er formlen på den perfekte kvinde

Se også: Mænd vil have skønhed, kvinder status

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere