Valentinsdag - mest for de unge

Næsten hver anden single i undersøgelse aner ikke, hvornår det er Store Kærlighedsdag

Valentinsdag: Føler du dig lige dele voldtaget og forført af den Store Amerikanske Marketingmaskine?

Så velkommen i klubben.

I år er det gået helt amok.

For de smarte hoveder på Universal Pictures, der står bag filmatiseringen af '50 Shades of Grey,' har snedigt fundet på at koble verdenslanceringen af flimen sammen med Valentinsdag, som er gigantisk i USA, og ved at blive stor i Danmark.

For hvad er mere romantisk end smæk og dominans? Blomster og chokolade og hede kærlighedserklæringer er blevet suppleret med buttplugs og piske og slavekontrakter.

Planen er, at alle kvinder skal i biffen for at lade sig forføre af rigmanden og klistre trusser og sæderne til, mens mændene kommer med i håb om, at de kan snige sig til lidt sex, når kæresten nu er liret godt og grundigt op.

Men ikke alle er hoppet på Valentinsbølgen. For eksempel singlerne på datingsitet match.com er faktisk ret ligeglade:

43 procent ved end ikke, hvornår dagen falder, og det er kun omkring hver tiende som vil date mere pga. Valentinsdag eller forsøge at arrangere en date den 14. februar.

- Der findes en masse fordomme om, at singler føler sig ensomme på valentinsdag og misunder dem som er i parforhold, men tværtimod så viser denne undersøgelse, at dagen ikke har den store påvirkning på de danske singler. Faktisk viser vores onlineaktivitet at nytårsaften påvirker singlerne mere. Fx steg profilvisninger på match.com med 22 procent og e-mails med 28 procent den første søndag i år, fortæller Leyla Öfwerström, PR-ansvarlig for Match.com i Norden, i en pressemeddelelse.

Sex & samliv Derfor skal du give en gave Valentinsdag - og alle andre dage

Selv om cirka halvdelen af danske singler er ligeglade med Valentinsdag, så påvirker dagen alligevel nogle af singlerne - nemlig de unge.

- Undersøgelsens resultat viser en generationskløft, og det kan blandt andet hænge sammen med, at de unge singler er vokset op med Valentinsdag, imens de ældre singler ikke er blevet eksponeret for traditionen på samme måde, Jacob de Lichtenberg, datingekspert og forfatter til bogen Datingens Psykologi.

 

Hvad mener du? Vil du gøre noget ekstra ud af romantikken på Valentinsdag? Eller vil du bare ignorere den totalt?

Sex & samliv Fem frække gaver der redder din Valentinsdag

0 kommentarer
Vis kommentarer