Var for ung til at arbejde i swingerklub: Får 5000 kroner i erstatning

18-årig dansker får tilkendt erstatning, fordi klubben ikke vil have så unge mennesker ansat

Tag et kig ind i swingerklubben her

En ung mand på 18 år søgte en stilling som receptionist i swingerklubben Adam og Eva i Vansøe. Han fik afslag - blandt andet med begrundelsen, at han var for ung i forhold til stillingsopslaget, der dikterede 21 år.

Han følte sig forskelbehandlet og klagede ti Ligebehandlingsnævnet, som nu har afgjort, at swingerklubben skal betale manden 5000 kroner i erstatning for have forskelsbehandlet på grund af alder.

Sådan lød stillingsopslaget:

"Swingerklubben [] er en af landet ældste swingerklubber. Du vil indgå i et fællesskab med dine kollegaer og tage imod vores mange fantastiske gæster, når de besøger os.

Alt erotik er forbudt på arbejdet. Beklædning skal bare passe til stemningen. Du er over 21 år, evt studerende, 5-15 timer om ugen."

Folkene på Adam og Eva svarede den unge mand:

"Hej tak for din ansøgning,desværre ER jobber optaget,og alders grænsen I annoncen ER 21 år (...)".

Og det mås man ikke, det er i strid med forskelsbehandlingsloven, slår Ligebehandlingsnævnet fast.

Selv om Klager ønskede godtgørelse på 25.000 kr., fik han kun 5000.

Selvom det er i strid med ligestillingsloven, bliver de danske swingerklubber tilsyneladende ved med at kræve forskellige indgangspriser for mænd og kvinder. (Foto: Ole Frederiksen) Samfund Smæk til swingerklub for at overtræde ligestillingsloven

Klubben vil dog fortsætte sin politik med, at ansatte som minimum skal være fyldt 21 år, fortæller klubbens daglige leder.  

- Det kan godt være, at loven dikterer noget andet, men klubbens holdning er og har altid været, at ansatte i Adam og Eva som minimum skal være fyldt 21 år, forklarer den daglige leder af swingerklubben i Vanløse, Trine, der har været tilknyttet klubben, Københavns ældste af sin art, i snart 17 år.

 - Min klare oplevelse og helt personlige erfaring med at ansætte mænd og kvinder i Adam og Eva er, at en 18-årig simpelthen ikke moden og voksen nok til at klare de arbejdsopgaver og den type af oplevelser, man uundgåeligt kommer til at være vidne til i en swingerklub, hvor meget hardcore og ofte grænsesøgende former for sex dyrkes på daglig basis.

- En ting er, at man som 18-årig kan komme ind som besøgende. Her kan man nemlig vælge at gå igen, hvis noget er over ens grænse. Noget ganske andet er at arbejde i klubben, hvor man skal være myndig og moden og kunne tackle at komme ind i et rum, hvor der fx er gang i en heftig s/m-seance eller et større gangbang, som på en del godt kan virke ret så grænseoverskridende. Særligt hvis man ikke er specielt afklaret med sin egen seksualitet, kun de færreste helt unge mennesker er, fortsætter Trine fra Adam og Eva.  

Der oven på Ligebehandlingsnævnets dom dog ikke har tænkt sig at ændre på klubbens ansættelsespolitik. For både at beskytte de ansatte og klubbens gæster.  

- Dermed ikke sagt, fortsætter klubbens daglige leder, at man som 21- årig eller 25-årig kan være sikker på at få arbejde i Adam og Eva. Det kommer nemlig, helt bogstaveligt, an på en prøve.

- Som mulig ny medarbejder kommer man først til en person samtale, hvor jeg ret hurtigt kan udlede, om vedkommende eventuelt er egnet og rustet til et job i Adam og Eva eller ej. Og om man fx reelt søger et job frem for en oplagt mulighed for at være fluen på væggen i forbindelse med at opleve andre dyrke sex fra morgen til aften.

Herefter kommer man så med på tre oplæringsrunder, hvor man sammen med en erfaring medarbejder er med på arbejde i klubben. Hvor man på egen krop og sjæl kommer til at opleve, hvad der nu engang foregår i en swingerklub. Og først da, hvis vi fortsat finder vedkommende egnet, bliver han eller hun ansat, slutter Trine fra swingerklubben Adam og Eva.

Læs afgørelsen her

Yoldas Akkaya står bag ny swingerklub. Foto: Ernst van Norde Sex & samliv Kurder åbner swingerklub

Yoldas Akkaya vil være sexkonge i Aarhus. Foto: Ernst van Norde Sex & samliv Integration i swinger-klubben: Mød sex-kongen af Aarhus

  Måske kan et åbent forhold vække gnisten i
parforholdet. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Vejen frem? Hun går i swingerklub og han går til fodbold - og alle er glade

 

27 kommentarer
Vis kommentarer