Videnskab: Homofober mindre interesserede i sex

Derfor kan du ikke lide Pride...

SEXPERT-TV: Flydende sex
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Derfor er bi-sex godt --

Mens Pride buldrer deruda til nogens glæde og homofobernes skræk, publicerer amerikanske forskere nyt stude, der peger på, at homofobi måske er forbundet en generel mindre interesse i, nåja, sex.

Undersøgelsen, offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Journal of Sexual Medicine, tager udgangspunkt i anden forskning, hvor man konstaterede, at homofober så på sexfotos i kortere tid end personer, der ikke har problemer med homoseksualitet.

I den nye undersøgelse deltog 36 heteroseksuelle mænd. De udfyldte spørgeskemaer, der afslørede omfanget af deres homo-negativitet.

Derefter udførte de en eye tracking-test, hvor de så på forskellige fotos - fra neutrale til seksuelle. Deltagernes pupil-reaktioner blev målt.

Pupillen udvides normalt, når man ser noget, man kan lide. Det sker i høj grad ufrivilligt, spontant og ubevidst.

Resultaterne af testen viste, at pupillerne hos meget homofobiske mænd i udpræget grad ikke blev væsentligt større, når de så på sexfotos - uanset om indholdet på billederne var homo- eller hetero-erotisk karakter.

Desuden var der ingen forskel på pupilstørrelsesreaktionen hos de ikke-homofobiske mænd, når de så sexfotos.

Det får forskerne til konkludere, at man burde overveje, om homofobi i virkeligheden er et udtryk for bekymring over og manglende interesse i sex som sådan snarere end udtryk for blot et anstrengt forhold til homoseksualitet.

Tidligere har vi kunnet fortælle, homofober selv er bøsser. Hvordan det passer ind det nye forskningsresultat, må fremtidige og større studier se nærmere på.

Test: Er din hjerne homoseksuel?

To heteromænd: Tænder på anonym mandesex

Tjekkiske tvillinger i analincest

 

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+