Videnskaben beviser det: 6 gode grunde til at bruge sexlegetøj

Vibratorer kan gøre underværker, viser nyt studie

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Det betyder en kvindes cyklus for køb af sexlegetøj --

Nu skal du ikke bare tage sexologer og dildopushere og sexlegetøsjeksperternes ord for gode varer. For videnskaben påviser, at brug af vibrator hænger sammen med et godt sexliv.

En helt ny undersøgelse gennemgår samlet den videnskabelige forskning på vibrator-området. Forskerne har fundet diverse undersøgelser, hvor det fremgår, at brug af vibrator er befordrende for de seksuelle funktioner såsom begær, ophidselse og orgasmer.

Udgangpunktet er, hvordan vibratorbrug kan afhjælpe seksuelle problemer og dysfunktioner.

Begær
Der findes endnu ingen forskning, der direkte beviser, at man kan behandle lav libido ved at ordinere en vibrator - men der er blevet konstateret en positiv sammenhæng mellem brug af vibrator og begær hos både mænd og kvinder.

Fx viste et amerikansk studie fra 2009 med kvinder i alderen 18 til 60 år, at de deltagere, som havde brugt en vibrator i løbet af den seneste måned højere op begær på Female Sexual Function Index (FSFI), som er det skema, man kortlægger kvinders seksuelle funktioner med.

Et lignende studie med mænd har påvist den samme sammenhæng.

Her skal man huske på, at korrelation ikke er det samme som årsag, så det kan godt være, at personer med større sexlyst bare bruger sexlegetøjet oftere. Men det kan også være sådan, at den øgede blodtilførsel i kønsdelene og de resulterede sansninger i området som følge af vibratorbrug øger sexlysten.

Genital ophidselse
Hos kvinder, som har mindre følsomhed i kønsdelene, kan en vibrator facilitere den seksuelle ophidselse (og orgasme). Diverse studier har også vist, at følsomheden i kønsdelene mindskes med alderen og således kan en vibrator komme modne og ældre kvinder til undsætning,

Sexlegetøj sundt for modne kvinder

Til mænd har blandt andet danske forskere påvist, at selv impotente mænd kan bruge en særlig vibrator til at opnå både genital ophidselse og orgasme. Noget tyder på, at de også kan bruges til både for tidlig og for sen sædagang.

Herunder viser Sexpertene penisvibrator, som er baseret på en dansk opfindelse:

Orgasme
Genital vibratorsimulation er en effektiv behandling af mænd og kvinder, der har svært ved at få orgasme. Og studier viser endda, at med den rette træning (med vibrator) kan kvinder lære at få multiorgasmer - også med deres partner.

Sådan får kvinder orgasmer

Smerte
Kvinder, der oplever smerte ved pentrationssex, kan drage fordel af at øve sig med små vibratorer. Et studie har endog vist, at 74 procent af de deltagende kvinder, som havde dyspareuni, meldte om øget seksuel nydelse efter træningsprogram med vibrator.

Sådan onanerer piger - i virkeligheden

Tilfredshed
Vibrator er ikke i sig selv direkte i øget tilfredshed med sex- og samlivet - men studier peger på, at tilfredshed hænger sammen med, om partneren kender til brugen. Hvilket indikerer, at åbenhed og seksuel kommunikation er den allervigtigste markør for et godt forhold, i og uden for sengen.

Et stort studie påpeger, at mange mænd mener, at det tager en del af presset på dem, hvis partneren bruger vibrator, så han ikke skal kæmpe for hendes orgasme. Det viser også, at mænd og kvinderne i studiet mener vibratorer forbedrer sexlivet, iogmed de øger kvindens sandsynlighed for at opnå orgasme under samleje.

Vibrator har vist sig at have en positiv effekt for par, hvor sygdom har gjort samleje svært eller umuligt.

Seksuel sundhed
Vibratorbrug er positivt forbundet med kvinders samlede score på Female Sexual Function Index - især indenfor områderne begær, ophidselse, orgasme, mindre smerte. Også i forhold til kvindens åbenhed overfor sex og seksuel adfærd og hendes seksuelle selvbillede er vibratorbrug en markør.

For mænd er vibrator forbundet med fire ud af fem områder, begær, potens, orgasme og tilfredshed med samleje.

Forskerne konluderer:

'Vibratory stimulation is a readily accessible and affordable treatment modality for both men and women.'

Samme forfattere har også lige udgivet et studie, der handler om, hvordan man skal bruge sexlegetøj. Det er udformet som en forskningsbaseret guide til terapeuter, der skal hjælpe klienter med køb og brug af sexlegetøj.

Eksempelvis anbefaler de følgende do's and dont's i forhold til valg og brug af legetøj: