Alexa, 24 år og fra Århus


Side 9 pige

Man kan kun stemme på dagens side 9 pige

På Kvindernes Internationale Kampdag har vi givet Alexa ordet. Og det skal handle om ligestilling:

- Jeg synes, det er lidt fjollet, at vi i Danmark går rundt og bilder hinanden ind, at vi har opnået ligestilling, når eksperter og statistik tydeligt viser, at det ikke er tilfældet.  

- Faktum er, at der er mere ligestilling i Spanien, Nicaragua og Irland, end der er i Danmark. Personligt synes jeg, det er pinligt, at Danmark ikke engang er top ti, når de andre nordiske lande så fint ligger top 4.  

Ifølge World Economic Forum ‘Gender Gap Report 2020' ligger Danmark nr. 14.  

- Vi er kommet langt, ja, men jeg synes, det er ærgerligt, at de fleste ligestillingsdebatter har mere travlt med at debattere, om der er ligestilling, og om det er synd for mænd, end de har med at debattere, hvad vi skal gøre ved sagen.  

- Det afsporer debatten, og det går ud over fremgangen. 

- Jeg har desuden en oplevelse af, at der er mange mænd, der tror, det kommer til at gå ud over deres stykke af kagen, at jeg som kvinde får et lige så stort stykke. Ingen skal gå ned i løn, vi skal bare hjælpes ad med at pege det ud, når der bliver forskelsbehandlet. Mænd som kvinder. 

- Ikke alle mænd er problemet - men alle mænd kan gøre en forskel. Start med dig selv. Jeg glæder mig, til vi ses igen og håber I nyder de lækre billeder af os dejlige kvinder her på Side 9.