Årets Side 9-pige jubler: I er elskelige!

Ekstra Bladets læsere kårer den generte 21-årige italiener Ayla som Årets Side 9-pige. - Jeg elsker Danmark, jubler hun

Her overrækker Poul Madsen prisen til 'Årets Side 9-pige'
Følg Side 9
Følg Årets Side 9-pige
Følg Side 9 tv
Følg Side 9-reportage

Det plejer at være tæt løb, når Ekstra Bladets læsere kårer Årets Side 9-pige.

Og selvom alle tre finalister også var superskønne denne gang, så strålede den 21-årige herboende italiener Ayla fredag alligevel så meget sydlig sol og charme over et ellers tarveligt gråt torv i København, at det stod lysende klart, hvorfor hun af et overvældende flertal af læserne blev kåret som Årets Side 9-pige 2020.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Lynkarriere
Hun gjorde i et udfordrende år en imponerende lynkarriere på det ellers grå avispapir - og på Ekstrabladet.dk, hvor hun optrådte blot tre gange - og hvor hun september 2020 på baggrund af sit allerførste billede vandt titlen Månedens Side 9-pige.

- Jeg havde ikke engang turde håbe på at blive månedens side 9-pige, så jeg er virkelig, virkelig lykkelig over at blive Årets side 9-pige, jublede hun fredag, mens hun under guld-konfetti fik overrakt blomster, champagne og en check på 10.000 kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Italienske Ayla: Debutant og vinder

Vil kramme alle
- Jeg ville ønske, at jeg personligt kunne takke alle de fans, der har stemt på mig - med et stort kram, siger den danskstuderende skønhed.

- Jeg hedder Ayla, siger hun med perfekte bløde 'd'er'.

- Jeg er fra Italien, og jeg elsker Danmark, forklarer hun - på dansk - og lover at blive her - for her har hun hjemme – mere præcist i Kastrup på Amager med sin danske fyr, som ikke alene er en kæreste, men en 'livspartner'.

'Dybe, passionerede og elskelige'
Hun skynder sig at afkræfte skudsmålet om, at danskerne skulle være et reserveret folkefærd.

- I  kan forekomme en smule kolde. Det samme gør jeg, men hvis man er lidt passioneret og kommer ind på bag facaden på danskerne, opdager man, at I er meget dybe, passionerede og elskelige.

Udfordrer sin generthed
Det samme er Ayla, der betegner sig 'genert'.

- Så derfor er det sjovt at udfordrende for mig at være Side 9-pige, siger den madglade superoptimist fra Torino.

Pengepræmien skal snoldes væk på dejlig mad, fortæller Ayla, som minder minder om, at nærværende coronakrise trods alt ikke er en verdenskrig, hvor vi strides.

- For vi er alle i samme båd. Vi kæmper sammen og kan sammen lære at elske og være empatiske i fællesskab.

Hun lover, at hun også i år vil være at finde på Side 9.

Mere eksotisk næste år
- Hvis I vil have mig.

Det vil Ekstra Bladet gerne. Chefredaktør Poul Madsen, der omstændighederne til trods med rette betegnede kåringen som en strålende festlig begivenhed, overrakte prisen uden det sædvanlige kram.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Men han lovede, at han aldrig mere overvejer at afskaffe Side 9-pigen, sådan som han gjorde for år tilbage. Og han håber og tror, at Side 9-pigen om et års tid vil kåres under lidt mere eksotiske og kulørte kår.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Andenpladsen: Alice

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

- Det er syvende gang, jeg er i finalen, og næste år vinder jeg førstepladsen. Ekstra Bladets læsere elsker åbenbart brunetter, og det kan jeg virkelig godt forstå, så det kan være, jeg skal skifte hårfarve. Det gør jeg i forvejen - som andre skifter undertøj, griner Alice.

- Men ellers har jeg ikke tænkt mig at lave om på mig selv. Og jeg har heller ikke tænkt mig at høste stemmer på de sociale medier, for dybest set er det bare sjovt at være med, så det fortsætter jeg med, og tusind tak til de mange, der har stemt på mig denne gang og god weekend til alle, siger Alice.

Kvindernes Kampdag: Alices tale til nationen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Tredjepladsen: Émillie

- Jeg er superstolt af de billeder, jeg har lavet for Ekstra Bladets Side 9, og stolt at komme med helt op i finalen, siger Émillie. Foto: Emil Agerskov
- Jeg er superstolt af de billeder, jeg har lavet for Ekstra Bladets Side 9, og stolt at komme med helt op i finalen, siger Émillie. Foto: Emil Agerskov

- Jeg er bare så stolt og glad for, at så mange stemte på mine billeder. Tak for det. At det ikke lige blev til en førsteplads, gør ingenting, for jeg gør det ikke for at vinde - heller ikke for pengenes skyld, men kun, fordi jeg synes, det er så sjovt at være med, siger 21-årige Émillie fra Hillerød.

Émillie vinder februar: Jeg er ikke perfekt, men jeg er god nok

Gallerier