Bag kulisserne på årets Side 9: Det tænder vi på

Ni af de 12 nominerede til prisen som Årets Side 9-pige var samlet en lørdag formiddag på Næsbyholm Slot for at få taget de billeder, der skal vinde dem titlen

- Jeg fik sådan en brændende fornemmelse på min hud. Jeg troede først, at det var vandet, der var for varmt, men så kunne jeg se, at min hud var rød og hævet.

Ni af de 12 nominerede til Årets Side 9-pige er samlet på Næsbyholm Slot i Glumsø for at få taget de billeder, der skal bruges til den endelige afstemning.

To timer efter ankomst til slottet har de to mest rutinerede piger, 32-årige Jessie og 35-årige Holly, taget plads i badekarret på badeværelset tilhørende brudesuiten på slottet. Stemningen er løssluppen, og pigerne ændrer konstant deres position efter fotografens ordre.

Han har taget plads på toilettet, og bemærkningen 'jeg sætter mig på toilettet og skyder' bringer smil på læberne i det overfyldte badeværelse.

doc6yfn6ma0y512e5zwi19.jpg 

Klokken har endnu ikke rundet ti, da fotografen foreslår, at der skal noget at drikke i de tomme glas, som pigerne poserer med.

Imens forsøger de at få vandet til at skumme endnu mere og tager slottets sæbe i brug som redskab. Men det kan Jessies hud ikke tåle, og hun forlader badekarret med et udslæt.

Der bliver skaffet antihistaminer og hævelsen falder igen. Det er nødvendigt, for Jessie er bestemt ikke færdig med at få taget billeder. The show must go on.

doc6yfn6mguupk19wdxceg3.jpg

doc6yfn6h8e00w1mnu9ff8z.jpg

En tidlig morgen
Dagen starter tidligt, og pigerne er trætte ved ankomsten. Men ved synet af slottet og den røde løber, forsvinder den værste træthed hurtigt.

Efter en hurtig omgang morgenmad begynder et travlt program, der indeholder en tur i sminken, flere forskellige fotoshoots og interviews.

I sminken griner pigerne og snakker på livet løs med både hinanden og dagens stylister. Selv om de sidder der længe, er der intet tidspunkt dårligt humør at spore. Heller ikke når stylisterne bliver krævende.

- Du er lidt ligesom et møbel lige nu. Du bliver flyttet rundt hele tiden, siger Jeanett til Jamie.

Den synlige træthed fra få timers søvn er ikke længere til at se.

- Man vænner sig hurtigt til makeuppen. Jeg er bange for at ligne et lig, når den bliver fjernet igen, griner Jeanett.

doc6yflbhq5nzs14mnk3eg3.jpg 

Konkurrencen i baggrunden
Der er en præmie på 10.000 kroner på højkant til vinderen, mens andenpladsen får 5000, og tredjepladsen må nøjes med 2500 kroner.

For pigerne er det dog ikke noget, der fylder så meget, og de har også svært ved at vurdere deres egne chancer.

- Jeg tror, at de er midt imellem. Nu er folk ikke så meget til tatoveringer og kunstige bryster længere, så der er jeg allerede i minus, men jeg gør det også mest for at få oplevelsen, siger Jeannie, der vandt månedens side 9-pige i juli og er med for første gang.

- Det ville være fedt at vinde, men det er ikke så vigtigt. Jeg havde slet ikke regnet med bare at blive månedens Side 9-pige til at starte med.

doc6yfn6y3u57de0iwxheh.jpg

Optimismen er heller ikke stor hos rutinerede Jessie.

- Jeg har været med en del gange, og jeg tror, at læserne gerne vil se noget nyt og anderledes. Så jeg tænker ikke, at mine chancer er de største, for så havde jeg nok vundet tidligere. Men jeg er glad for at være med hver gang, for det er hyggeligt. Det er en succes i sig selv at nå her til.

Brugte præmien på bøder
De fleste piger nævner oplevelsen som den primære årsag til deres tilstedeværelse, men Holly indrømmer, at hun er konkurrencemenneske og gerne vil vinde.

- Jeg synes jo, at pigerne er flotte, og der er gode fotografer også. Der er kommet super gode billeder, fordi stedet gør det muligt, så jeg krydser fingre for at komme i finalen. Men om jeg går hele vejen, ved jeg ikke. Jeg vil gerne vinde.

Sidste år blev hun nummer tre, og det var en skuffende oplevelse.

- Jeg var i godt humør, da jeg kom, men så blev jeg nummer tre, og det var i sig selv lidt ærgerligt. Oveni hatten fik jeg efterfølgende både en parkeringsbøde og en fartbøde, så jeg brugte hele præmien og 1000 kroner mere på bøder. Det var en lortedag.

doc6yfn8vhhl7nhfcf3ql.jpg 

Godt samarbejde med fotografen
I spejlsalen skyder Janus fra Covermodel.dk løs, og der er konstant en høj lyd fra kameraet at høre. Musikken spiller i baggrunden, mens han dirigerer pigerne, der ivrigt parerer ordrer.

Han er fast fotograf på Side 9, så pigerne kender ham godt i forvejen, og de nyder at arbejde med ham.

- Det er selvfølgelig hårdt, når man skal have taget billeder, men Janus formår altid at skabe lysten, selv om man ikke er så oplagt på dagen, forklarer Jamie, der får et grinende, men bestemt nej, da hun bagefter spørger ham, om hun ikke må tage et billede af ham.

- Det vigtigste er et godt samspil mellem modellen og fotografen, siger Janus.

doc6yfnihae8v9qtl2zcwo.jpg 

Prinsesser på slottet
Pigerne har god tid mellem de forskellige opgaver og benytter den i spisesalen. Holly ifører sig et medbragt diadem, hvilket medfører spørgsmål, som hun svarer på med største selvfølgelighed:

- Selvfølgelig har jeg diadem med. Vi er prinsesserne på slottet i dag.

En bemærkning, som pigerne uafhængigt af hinanden gentager flere gange i løbet af dagen.

doc6yfn7m0j3on2wfgware.jpg 

En flaske champagne, Holly har taget med fra et tidligere fotoshoot, giver hutigt resten af pigerne gode idéer, og der kommer både rød- og hvidvin på bordet, som pigerne drikker af, mens de knipser billeder af hinanden ved hjælp af et polaroidkamera.

Og efter frokost virker de fleste til at være slyngveninder med flere år på bagen, selvom de engang imellem må indrømme, at navnene ikke sidder helt fast endnu.

Da de efter en lang dag skal samles til gruppebilleder i slottets Chesterfield-møbler, må fotograf Janus flere gange bede om pigernes koncentration.

- I skal tie stille, ellers har vi et gruppebillede, hvor to af jer sidder med en skæv mund, siger han bestemt.

doc6yfn741bw1d14wyjgf8z.jpg

Det gentager sig, da pigerne iklæder sig dagens sidste uniform bestående af fodbolde, fodboldstrømper, shorts og en rød bikini til ære for det danske herrelandsholds kvalifikation til VM i Rusland.

Inden afgang bliver der uddelt goodiebags til pigerne, der i fællesskab er blevet enige om, at festen skal fortsætte på Jessies champagnebar, Bubbles, når bussen er tilbage i København.

- Tak for en fed dag, lyder det fra Jeanett, da pigerne er på vej ud af døren.

Konkurrencen blev glemt for en dag.

doc6yfn7jpvrwo1a7ndx3ql.jpg 

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Side 9-pigerne: Det tænder vi på

Patricia: - Jeg kan godt lide klassisk maskuline mænd. Mens de også helst skal være selvsikre. Jeg er ikke så vild med fyre, der græder og som har hår over det hele. Især ikke på ryggen.

Louise: - Jeg kan bedst lide en selvsikker, maskulin mand, der giver plads og er omsorgsfuld over for mig. Jeg er ikke så vild med 'mors dreng'-typerne. Hvis mænd bliver for hjælpeløse, står jeg af.

Lara Denice: - Jeg har en bred smag. Jeg ved det, når jeg ser personen. Jeg har slet ikke noget udgangspunkt i forhold til udseende. Men jeg kan godt lide, når en mand gerne vil forkæle mig – både fysisk og psykisk. En klassisk gentleman, der holder døren, trækker stolen ud og gerne også betaler for middagen. Så får jeg også lyst til at gøre noget for ham. Det er et turn off, hvis man brænder mig af. Det kan jeg slet ikke håndtere. Jeg synes heller ikke, at det er galant, hvis en mand er nærig.

Malene Mali: - Jeg kan godt lide betænksomme mænd med flotte øjne. Men det er sjældent, jeg møder gode mænd. Der er for mange, der har flere, og jeg hader mænd, der har mange på en gang. Jeg hader dickpicks og tilfældige fyre, der skriver til en og bliver sure over, at man ikke svarer. De tror, at man er allemandseje, bare fordi man laver Side 9, men sådan er det jo ikke.

doc6yfn8x7fiqf1m6ms2f8z.jpg 

Jeanett: - Turn off er, når mænd ikke kan behandle deres damer ordentligt. Det tror jeg, at de fleste oplever. Mit turn on er nok bare min kæreste i øjeblikket. Han blæste mig omkuld fra anden gang, jeg mødte ham. Første gang var jeg lidt sur på ham. Men han er så meget sig selv, og det kan jeg godt lide.

Jessie: - Det er forskelligt. Jeg har svært ved at sige, at det bare er blå øjne, der fanger mig. Jeg kan ikke lide mænd, der er for arrogante. Der er en grænse mellem at have selvtillid og være for smart i en fart. Jeg står også helt af med mennesker, der får det bedre af at snakke dårligt om andre. Så kan man være den smukkeste fyr i verden, men det ryger, hvis man gør det.

Jeannie: - Vi starter med det dårlige, og det er lange negle. Det kan jeg simpelthen ikke holde ud. Turn on er en god krop og store muskler, men det gør heller ikke noget med en lille mandemave. Jeg kan godt lide en rigtig mand.

Holly: - Min kæreste er ret meget turn on, siger Holly og løfter op i blusen på hendes kæreste, der er med på Næsbyholm Slot.

Jeg kan godt lide pæne muskler, og det har han. Jeg synes, at dårlig hygiejne er et klart turn off. Lugten af mænd, der sveder og ikke har været i bad, er ulækker.

Jamie: - Jeg kan slet ikke have lange negle. Det, synes jeg, er klamt. Turn on er en mand, der er selvsikker og ved, hvad han vil. Jeg har ikke nogen type. Personligheden er vigtigst.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Her er vores frækkeste oplevelse

doc6yfn7igfd1eow2odjug.jpg 

De fleste af pigerne tøver en del, da de får spørgsmålet om deres frækkeste oplevelse.

- Hele mit liv er én fræk oplevelse, siger Lara Denice.

Men for både Holly og Jeanett, har den frækkeste oplevelse, de ville fortælle om, været i en bil.

- Min kæreste og jeg blev lidt intime, da vi kørte bil, og det var både ret sjovt og akavet. Han kørte rundt i rundkørslen to gange, fordi han ikke kunne koncentrere sig, siger Jeanett.

Jessie lod sig inspirere af en film, men fandt ud af på den hårde måde, at film og virkelighed ikke altid hænger sammen.

- Jeg så engang en film, hvor pigen kommer af flyet og viser manden, at hun kun havde undertøj på inde under jakken. Det ville jeg prøve, så jeg tog lingerie og en trenchcoat på ud over, men jeg glemte lige detaljen med, at jeg skulle gennem security, som gerne ville have, at jeg tog jakken af. Så stod jeg ellers der i Københavns Lufthavn i hofteholder og gik gennem scanneren. Det var også kikset at sidde i flyet, hvor jeg sad ved siden af en, der ikke kunne få øjnene væk, da jeg prøvede at lufte ud i jakken. Det var pænt varmt.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Meget mere Side 9

Årets piger: Se 80 frække Side 9-billeder

Sandra Samantha: Jeg elsker at provokere

Xenia: Nu er det kun kvinder, som falder i min smag

Billederne der ikke kom frem: Se Side 9-pigernes egne frække fest-fotos

Gallerier