Side 9-Josefine hylder Side 9's læsere

I dag fylder Ekstra Bladets Side 9-pige 40 år. Det fejrer vi ved at tage et tilbageblik på en af de mest populære Side 9-piger, hvis ikke den mest populære for tiden, nemlig 26-årige Josefine fra København.

Josefine tog i anledning af Side 9's 40 års fødselsdag en tur i Sofiebadet i København. Her fejrede hun den festlige begivenhed med en iskold douche. Foto: Linda Johansen
Josefine tog i anledning af Side 9's 40 års fødselsdag en tur i Sofiebadet i København. Her fejrede hun den festlige begivenhed med en iskold douche. Foto: Linda Johansen

Man kan ikke sige Ekstra Bladet uden at tænke på Side 9-pigen, og man kan efterhånden heller ikke sige Side 9-pigen uden at tænke på dejlige Josefine.

Hun er en vaskeægte favorit i Side 9-feltet. I hvert fald vandt hun afstemningen om titlen som "Årets Side 9-pige" i 2015. Hun vandt også den prestigefyldte titel i 2014.

For små 3 uger blev hun nummer 1 i vores store fødselsdagskonkurrence. I anledning af Side 9-pigens 40års fødselsdag kunne læserne nemlig stemme om hvilken Side 9-pige, der skulle i avisen på 40årsdagen - og sejren gik selvsagt til Josefine.

 

De frarådede mig til at blive Side 9-pige

Den 1. juni 2010 viste den langbenede blondine sine flotte former frem i Ekstra Bladet første gang, og siden da har hun poseret som Side 9-pige intet mindre end 29 gange. I dag er det med andre ord Josefines 30. gang på Side 9:

- Jeg kan næsten ikke fatte, at jeg allerede har været i avisen så mange gange. Wow - hele 30 gange - og så min 30. gang endda på Side 9-pigens fødselsdag. Sikke en ære, siger Josefine.

Tilbage i 2010 havde Josefine fået lavet nogle amatørbilleder til en hjemmeside. Dem så en af fotograferne fra Ekstra Bladet, og han ringede så til hende og spurgte, om hun havde lyst til at prøve at være Side 9-pige.

- Jeg var i tvivl, om det var noget, jeg havde lyst til, så jeg snakkede med nogle af mine venner om det. De rådede mig faktisk til ikke at gøre det, siger den smukke københavner.

Josefine lå vågen det meste af natten: Skulle hun forsøge sig med Side 9 eller ej? Hvad kunne det få af konsekvenser, og hvad ville folk sige om hende? Der var mange tanker, der løb gennem hendes hoved:

- Jeg var tæt på at sige nej, for det var det, mine venner sagde, jeg skulle gøre. Men inderst inde følte jeg, det var en mulighed, jeg ikke burde lade slippe væk. Så jeg endte med at ringe til fotografen og sige ja, fortæller Josefine og tilføjer:

- Jeg tænkte, at det var en god mulighed for at prøve mig selv af og få en sjov oplevelse!

 På det tidspunkt havde hun stadig ikke fortalt sine forældre om det. De tog hendes beslutning om at blive Side 9-pige overraskende pænt.

- Jeg troede, de måske ville forsøge at tale mig fra det, men det gjorde de ikke. De sagde i stedet, at jeg skulle gøre det, jeg følte for. De er glade for, at jeg tjener penge på at lave noget, jeg elsker. Mine venner har også vænnet sig til at se mig på Side 9, og de har det nu ligesom mine forældre!

 

Lidt af en Side 9-legende

Den tidligere Playboy-model Joan Divine omtales ofte som lidt af en Side 9-legende. Hun var Side 9-pige i næsten to årtier og i avisen hele 63 gange. Med sine 30 gange i avisen på knap syv år er Josefine godt på vej til at slå Miss Divine, som hun har arbejdet sammen med flere gange i tidens løb. 

- Joan er alletiders. Hun er en sød og smuk kvinde, der hviler i sig selv. Hun er også ret beundringsværdig i forhold til hendes mange talenter. Hun gør det rigtig godt både som fotograf og model, siger Josefine og tilføjer:

- Jeg er ikke sikker på, at jeg forsætter som Side 9-pige i ligeså mange år som Joan. Jeg bliver ved så længe, det føles rigtigt, og læserne stadig kan lide de billeder, jeg får taget!

 

Josefine er godt på vej til at blive lidt af en Side 9 legende ligesom Joan Divine. Hun er i hvert fald anerkendt og elsket af læserne. Her på Ekstra Bladet er vi også vilde med Josefine. Og vi ringer gerne til hende, hvis vi står og mangler en pige til en opgave eller et event.

- Jeg elsker, når Ekstra Bladet ringer til mig, og siger de har brug for en Side 9-pige til f.eks. et tv-indslag, fortæller Josefine.

 Hun var for nylig på stranden med Ekstra Bladet, hvor hun smurte folk ind i solcreme.

- Det var en super sjov oplevelse. Jeg vidste faktisk ikke så meget, om hvad der skulle ske. Jeg havde kun fået at vide, at jeg skulle ud og interviewe folk i forhold til deres holdninger til solcreme. Det endte så med, at jeg skulle smøre en masse ind - på live tv! Det hele var meget spontant, men det var rigtig underholdende, fortæller Josefine.

 

Side 9 er intet uden sine fans

Josefine har som sagt været en del af Side 9-universet rigtig længe. Hun fortæller, at Side 9 betyder utrolig meget for hende:

- Jeg har fået en masse uforglemmelige oplevelser og mødt nogle af de sødeste mennesker. Jeg tror, Side 9 er et godt pusterum i hverdagen for rigtig mange mennesker. Folk har brug for at få tankerne væk fra alle de uhyggelige ting, der sker rundt omkring i verden, og som de kan læse om i avisen. Jeg synes, det er fedt, hvis jeg som Side 9-pige, kan bringe et smil frem på læsernes læber, siger Josefine.

 

Vi har haft glæde af Side 9-pigen i 40 år. Ifølge Josefine skylder vi en helt særlig tak til alle de dejlige læsere, der troligt følger hende hver dag:

- Rigtig stort tillykke til Side 9-pigen herfra. Jeg håber, hun lever rigtig mange år endnu. Jeg vil også gerne sige mange tak til alle de kære læsere, som gennem tiden har holdt hende i live!

Gallerier