Karina, 38 år og fra Glostrup

 

Følg Side 9

Det er Kvindernes Internationale Kampdag i dag. Og hvis du spørger dagens Side 9-pige, har danske kvinder god grund til at juble over denne årlige mærkedag.

- Vi er nået langt og bør være stolte af os selv - men der er stadig et stykke vej endnu! Jeg mener ikke, at kvinder og mænd skal og kan være lige i alt, men vi skal have lige muligheder. Der er stadig ting, der kan forbedres, når det kommer til kvinders rettigheder - selv i et land som Danmark, hvor der er sket store fremskridt. Der er stadig strukturer i samfundet, der gør, at der ikke er så mange kvinder på topposterne. Kvinderne skal turde skubbe mere med albuerne - og stræbe efter f.eks. ligeløn og bestyrelsesposter - og så skal de bakke hinanden mere op, siger 38-årige Karina fra Glostrup og tilføjer:

- I bund og grund synes jeg dog, det handler om retten til at vælge selv. Jeg mener ikke, at kvinder skal bruge deres liv på at jagte en speciel titel, hvis det så hindrer dem i at gøre det, de elsker. Det handler ikke om at være feminin eller feminist, men om at gøre, hvad man vil og arbejde med det, der gør en glad, siger Karina, der læser til event koordinator og har travlt med studierne.

Der er to begivenheder, som smukke Karina glæder sig til særligt meget i år:

- Jeg skal være gudmor. Jeg er så stolt og rørt. Det er min storebror, der har fået den dejligste lille dreng. Jeg glæder mig også til senere  i år, hvor jeg skal besøge min veninde i Holland. Det er lang tid siden, vi sidst så hinanden.