Nøgne piger i fire årtier

Om lidt fylder Side 9-pigen 35 år, men den frække pige har flere gange været i fare

En af de mange, labre piger på Side 9. På fredag fylder hun 35 år. (Foto: Jørgen Sperling)
En af de mange, labre piger på Side 9. På fredag fylder hun 35 år. (Foto: Jørgen Sperling)

22.000 bare bryster plus det løse. De har i fire årtier prydet Ekstra Bladets vel nok mest 'læste' side. Næsten 11.000 piger med små og store bryster, bagdele osv. har fået mænd (og kvinder) til at spærre øjnene op, når de slog op på Side 9. Derfor hylder Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA, i dag den bare dame og hendes (næsten) faste side.

Væk i 16 måneder
Den splitternøgne eller yderst letpåklædte pige har dog ikke kun måttet bekymre sig om at smile til fotografen. Hele hendes eksistens har flere gange været truet. Pludselig var hun helt væk. I 1987-88 måtte fans hver søndag i 16 måneder undvære Side 9-pigen, før Ekstra Bladets ledelse overgav sig til vrede læseres krav om at få hende tilbage i spalterne.

Som du i dag kan læse i Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA, var det dog langt fra første gang eller sidste gang, at nogen forsøgte at sparke hende væk fra rette side. Da nuværende chefredaktør, Poul Madsen, kom til i 2007 var den gal igen. Han var forvisset om, at Side 9-pigen, som læserne kendte hende, var yt. Uden at blive spurgt blev hun - uden - eller næsten uden - en trevl på kroppen - tvangsflyttet længere tilbage i avisen.

Chefens største fejltagelse
I dag erkender Poul Madsen, at det var en meget forkert beslutning. Han afslører i EKSTRA:

- Det er den største fejltagelse, jeg nogensinde har begået. Hun hører til på Side 9. Hun er med til at understøtte det image, Ekstra Bladet har: det frække og anderledes.

Trods flere nærdødsoplevelser og ufrivillige omrokeringer er Side 9-pigen her dog stadig i dag. Og står det til Poul Madsen, bliver hun her. På Side 9. På fredag fylder pigen 35 år.

Læs mere om hendes dramatiske historie i dagens EKSTRA, hvor du også kan møde mor og datter fra Gladsaxe, der begge to er hoppet ud af kludene på Side 9 og se stribevis af flotte billeder - også af de kendte og kongelige Side 9-piger (og mænd).