23-årig kvinde: Hjælp, jeg kan ikke komme

Få tankerne væk fra hovedet og ind i nuet, råder sexeksperten

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hej Signe.

Jeg er en ung pige på 23. Jeg har aldrig haft et problem med at få orgasme, hverken når jeg er for mig selv eller med partner. Men lige pt, kan jeg simpelthen ikke opnå klimaks.

Jeg mærker det hele op til orgasmen, og lige når den skal til at gå i gang, sker der ikke så meget, og den daler langsomt igen.

Det er suuuper frusterende, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre! Har aldrig haft dette problem før. Hvad kan det mon skyldes?? Det har vel stået på i nogen måneder efterhånden, og jeg føler, at jeg har prøvet alt... Hjææælp!

Asta

Kære Asta.

Det, du beskriver, er et almindeligt kendt fæmonen. Når vi jager orgasmen, som mange oplever som kulminationen eller endda hele grunden til sex, så har den det med at opføre sig som en bølge på havet; den stiger og stiger, men i stedet for buldre frem og brydes over brændingen, så bliver den væk for øjnene af os og glider af i stedet for.

Jo mere du jager den, desto mindre vil den vise sig, fordi du ryger op i hovedet, hvor tankerne 'Kommer det? Kommer det til at gå i dag? Bare det nu ikke går som sidst! Åh nej, åh nej, åh, ...pis!'. Det er mega-frustrerende.

I stedet vil jeg foreslå at du ændrer dit 'slutmål' til at noget i retningen af: 'I dag skal jeg undersøge, hvor mange forskellige slags berøringer, jeg kan lide' eller 'i dag vil jeg foreslå min partner, at ingen af os IKKE kommer, så vi kan spare energien/lysten til at gøre det igen senere i aften, i nat eller i morgen'.

Det kan være ret frækt at have den slags nul-orgasme-pagt med sin kæreste. I visse tantriske kredse har man ligefrem en '30 day challenge', altså 30 dages udfordring, hvor man ikke må komme - eller rettere hvor man ikke må 'peake'/ejakulere/få orgasme i en måned.

Klarer man det, får man faktisk et gummibånd med påskriften: 'Coming is for pussies'. Lige det, kan man jo tænke om, hvad man vil. Men det flytter opmærksomheden fra 'at afslutte' til 'at være i gang'.

Kh Signe

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen