39-årig mand med svamp: Hvordan dyrker jeg sikker sex?

Al nærkontakt mellem køn og krop kan overføre svampe-smitte, så pas på, lyder rådet fra Signe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hej Signe.

Jeg er en mand på 39 år, der fået svamp på penis, og hvad så hvis man får lyst til sex med kæresten? Jeg er gået i gang med behandling.

Hvis kondom er en mulighed, er latex-fri så bedst for at undgå, at det brænder i skeden på hende?

Leif

Kære Leif.

I skal begge to i behandling på samme tid for at få bugt med svampe-infektionen. Ellers vil I bare skiftes til at smitte hinanden, da det er yderst smitsomt. Det er jo ikke særligt besværligt at behandle svamp. Det skal bare gøre samtidigt for at være effektivt.

Kondom er en udmærket løsning, men ikke fuldt beskyttende, da svampesporer kan sidde både på penis/i skede, i hårområdet, ja faktisk overalt på underlivet.

Hvilken type kondom har ikke den store betydning med mindre din kæreste fx er overfølsom overfor latex eller ikke kan blive våd. I så fald vil jeg anbefale kondom OG glidecreme.

Men vær også opmærksom på, at al nærkontakt mellem køn og krop kan overføre smitte, da svampesporerne sætter sig sig på hænder, læber og tunge, der kommer i berøring med din penis. Vent hellere den lille uge det tager, så I ved, at begge to er helt smittefri.

Kh Signe

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen