Kvinde: Er jeg alt for uerfaren?

Jeg er meget genert og har derfor kun haft sex én gang

Kære Signe
Jeg er 27 år og har et stort og pinligt problem. Jeg er meget genert og har derfor kun haft sex én gang. Jeg har svært ved at komme i kontakt med fyre. Jeg tør ikke engang oprette en datingprofil på nettet. Jeg tænker hele tiden på, at ingen fyre vil være sammen med en pige, der kun har haft sex én gang, når de kan få en der er meget mere erfaren.

Jeg synes, at det er meget pinligt, især når andre spørger hvor mange jeg har været sammen med. Der plejer jeg at lyve. Hvad skal jeg gøre? Jeg vil jo rigtig gerne have sex og en kæreste.

Mvh. Skorpionen

Kære Skorpionen
Du beskriver sådan set to problemer. Der er din generthed eller følelsen af anstrengelse, når du er i kontakt med mennesker. Og så er der dine tanker omkring, hvad det betyder for andre, at du er smadder seksuelt erfaren.

Når jeg skriver at det at være i kontakt føles anstrengende for dig, så er det for anskueliggøre, at dét, du oplever i situationer med fx nye mennesker, er en følelse inden i dig - og ikke en reel, fysisk ting, som andre oplever eller noget, som hindrer en kommunikation imellem jer.

Det er en følelse, intet andet. Helt på samme måde, som vi kan føle glæde ved at opleve noget, vi anser for at være positivt og nemt, at spise is fx eller som følelsen af at blive vred, ked af det etc. Følelser er noget flyvsk og let-påvirkeligt noget. De kan ændre sig superhurtigt, hvis vi ændrer mening om det, vi oplever - fx hvis isen viser sig at være fuld af underlige krummer, så vil glædesfølelsen måske hurtigt forandre sig til en følelse af afsky.

Generthed kan du sagtens arbejde med. Det vil føles ubehageligt for dig, ikke mindst i begyndelsen. Men prøv at sætte dig selv små opgaver, der udfordrer den følelse i dig, fremfor at vige tilbage for den. Det kan fx være at aftale, at du skal hilse på eller have øjenkontakt med mindst 10 fremmede i løbet af en dag.

Så er der dine negative tanker omkring dine seksuelle erfaring. Hvilke tanker er det, du tror, at andre har om dig? At ens evne til at nyde (og yde sex) afhænger, af hvor mange gange man har haft sex? At du så ikke duer til sex? Eller at du er sær og derfor ikke værd at have et forhold til? Eller at du bliver til grin under eller efter sex?

Vores seksualitets modenhed og vores evner til at have sex afhænger absolut ikke kun af, hvor meget forskelligt vi har prøvet. Det helt centrale er, at du har et godt kendskab til din egen krop og til de følelser og fornemmelser, du har når du oplever seksuelle følelser i din krop.

Det er altsammen noget, du oplever inden i og er altså ikke afhængig af, at der er en partner. Så nyd dig selv, leg og udforsk/uddan dig selv omkring din seksualitet.

Hver uge har jeg kontakt med rigtigt mange voksne jomfruer eller mennesker, som ikke er så erfarne, som de tror, de 'burde' være. Der er mange flere, end du tror. De er hverken underlige eller opfører sig sært. De er bare bange for ikke at slå til og bange for, at andre tænke 'tanker' om dem. Og alle de tanker om, hvordan de burde være eller burde have gjort, holder dem (og dig) fra at GØRE nu.

Mit råd til dig er - vov at turde! Nogle mennesker foretrækker måske en mand, der kan kommandere dem rundt i sengen, nogle synes bedst om en kvinde, som er helt tavs, andre foretrækker en partner, som er mere afventende, nogle foretrækker jomfruer. Men det aller-vigtigste spørgsmål er i virkeligheden: Hvilken type partner foretrækker DU?

Kh Signe

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen