Sexolog advarer: Farlig superfransk

Sexologen advarer mod kondomfri oralsex

(Foto: shutterstock.com)
(Foto: shutterstock.com)

Hej Signe
Vi er en flok glade fodboldspillere, der har et lille væddemål. En del af os besøger jævnligt prostituerede, og Superfransk er det helt store hit. Superfransk er oralsex uden kondom.

De fleste af os mener ikke, man kan smittes med HIV ved superfransk, er det korrekt?

Samtidigt er vi meget uenige omkring kønssygdomme, da vi jo alle kender herpes, syfilis m.v. Men er der nogle sygdomme/virus, som kan smitte ved denne form for sex, man ikke har behandling for, og ikke umiddelbart kan finde i test?

Vi ser frem til dit svar.

Mvh de lystige serie 3 drengeSe også: Danskerne er europamestre i sex

Kære Lystige Serie 3-drenge
Ubeskyttet oral-sex er usikker sex. Statistikkerne varierer og er usikre, når det i det hele taget gælder oralsex. Faren er, så vidt man ved, ikke helt så stor som ved fx ubeskyttet samleje. Og ja, der er andre kønssygdomme, som smitter 'lettere' ved oralsex. Men der er en smittefare, hvis I ikke bruger kondom. Så dem, der mener, at man ikke kan blive smittet med HIV, når de får superfransk har altså tabt væddemålet.

Hvis man bliver testet fx på en af de gratis, anonyme klinikker, kan man bede om at blive testet for alt. Der er ikke nogen kønssygdomme, som man ikke kan finde gennem disse tests. Og man kan behandle de flest af sygdommene, men får man fx kønsvorter, fordi man har reddet sig en HPV-virus, så kan man risikere at have fornøjelsen af behandlingskrævende kønsvorter mange år frem. Og selv om man i dag kan holde HIV i ave, så vil man skulle tage meget medicin og leve med bi-virkningerne fra medicinen resten af livet.

Det er især klamydia, som mange mænd slet ikke opdager, de går rundt med, før kæresten opdager, at hun ikke kan blive gravid, der er nemt at blive smittet med. Og i de seneste år er der også kommet mange flere tilfælde af syfilis og gonore om året end tidligere, sandsynligvis via sexarbejderne fra især Afrika og Østeuropa, hvor man jo slet ikke har haft samme åbenhed eller bare mulighed for at få oplysninger om sygdomme og hvordan man beskytter sig imod dem.Se også: Fuld ved engangsknald

Det menes, at 13 pront af den sydafrikanske befolkning smittet med HIV. I et land, hvor den foretrukne 'behandling/beskyttelse' imod i HIV stadig er at have se med en jomfru, så er der fare for rigtigt mange afrikanske børn kommer til at dø eller leve med HIV. Lidt tættere på, i Polen, finder man hvert år 1000 nye HIV-smittede Og det tal er stigende. For mange polakker (og østeuropæere i øvrigt) ved simpelthen ikke, hvad HIV er. De kan derfor heller ikke genkende symptomerne og ved ikke, at de er smittede.

Lad os lige lave et lille regnestykke. En jævnt godt besøgt sexarbejder kan måske klare 8 superfransk-kunder om dagen, 5 dage om ugen (vi antager at hun holder weekenden fri) , 50 uger om året (lidt ferie har hun også) - det er altså mindst 2000 mænd, der kommer i hendes mund på et år.Se også: Usikker sex: De mest brugte undskyldninger

Disse mænd har sandsynligvis besøgt andre sexarbejdere før hende, og hun været i gamet længere end et år, og er hun fra et østeuropæisk eller afrikansk land, ja så øges sandsynligheden for at få en kønssygdom nærmest eksplosionsagtigt. Sagt på en anden måde, du går ikke bare i seng med den søde sexarbejder, der gerne giver dig superfransk, hvis du lige betaler en smule mere, du går i seng med ti-tusindevis af potentielle smittebærere.

Summa summarum: Jeg kan bestemt ikke anbefale jer at dyrke nogen former for ubeskyttet sex med en sexarbejder.

Kh SigneSe også: Kondomer giver falsk tryghed

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen