Er det farligt at sluge?

Mand er bekymret over smittefaren ved oralsex

Hej Signe
Jeg er en mand på 48. Kan du sige noget om, hvad risikoen for smitte er, hvis man udfører ubeskyttet oralsex på en kvinde, der har rigtig mange partnere?

 Og hvad med risikoen, hvis hun udfører ubeskyttet oralsex på mig og sluger? Jeg håber på svar, da det er ret vigtigt for mig at vide.

Kent

Sex og samliv Er disse sår tegn på utroskab?  

Kære Kent
Risikoen for at blive smittet med 'noget' er svær at sige noget generelt om, når vi taler om oralsex. Eksperterne er ikke ubetinget enige i risiko-vurderingerne - der altså også afhænger hvilken type sygdom vi kigger på og hvor i verden vi eller vores partner bor og/eller rejser rundt.

Fx er sandsynligheden for at blive smittet med herpes ved oralsex relativ stor i Nordeuropa, hvor også gonoré og syfilis i halsen er blevet almindeligt igen. Mens det er HIV og hepatits C vi er mest urolige i Centralafrika.

Hvis jeg var jer, ikke mindst fordi du virker urolig, ville jeg lige drible forbi enten egen læge eller til en af de steder I kan blive testet anonymt. Så er I både frie for bekymringer og de reelle ricisi.

Om hun sluger eller ej - det har ikke den store betydning. Mundomgivelserne og hals er de sårbare områder under oralsex. Vores mavesæk, derimod, er fuld af varm syre, der dræber de fleste vira og bakterier.

Kh Signe

Sex og samliv Listepikken: Hvordan slipper jeg for kønsvorter

Se også: Sexologens rejseråd til liderlig mand: Gummi-gummi-gummi  

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen