Kæresten er borderline og uden sexlyst

Kan sexologen mon hjælpe den fortvivlede mand..?

Kære Signe
Mit spørgsmål er ikke så simpelt, som svaret nok heller ikke er. Jeg har været sammen med min kæreste i fire år, og det sidste halve år har jeg følt, det ikke fungerede, som det før har gjort.

Ja, det kan være jeg ikke læser hende og hendes lyster rigtig, men her kommer første del, der gør det meget frustrerende for mig. Min kæreste har diagnosen borderline, hvilket allerede i dagligdagen kan være utrolig kompliceret, og til tider smertefuldt psykisk for mig. Men jeg elsker hende og har lært alt, hvad der er af muligheder som pårørende for at være den bedste støtte for hende, og har så meget styr på det som jeg kan.

Den anden problematik er, at hun aldrig har kunnet snakke om sex og har haft meget store og forskellige lyster. Men det sidste halve år har der været noget andet. Jeg er en mand, der igennem de fire år har været tvunget til at lære og snakke om mine følelser og vores forhold, fordi hendes diagnose gør det stort set umuligt for hende at sætte ord på tingene, og der har vi fundet et system, hvor jeg lægger en masse tanker på bordet, fra begges synsvinkel og så kan hun give mig ret eller lade være.

Tredje problematik er, jeg har det rigtig svært med, at jeg er blevet den følsomme og og dybe i vores forhold. Jeg føler, jeg mister min mandighed i længden.

Og nu står jeg så her og mangler det sex og den lyst fra hende, som var med til at jeg på den platte måde fik en rigtig følelse af, at jeg er manden i forholdet.

Jeg håber du forstår mit spørgsmål/problematik. Det er svært at formulere noget så komplekst bedre.

Hilsen mand, der elsker sin kone, men er bange for den er død hos hende.

Fortvivlet ung mand

Sex og samliv Sygdom tog hans sexlyst  

 

Kære Fortvivlede, unge mand
Ja, det lyder som du påtager dig rigtigt meget ansvar i dette forhold. Du må være en rigtig god kæreste at have for et menneske, der har dens slags udfordringer, som du beskriver, at din kæreste har.

Bordeline er rigtigt svært at have med at gøre og at forholde sig til. Både for den som har diagnosen og for alle andre, der er følelsesmæssigt tæt på.

Jeg kan sagtens forstå, at det gør noget ved balancen i jeres forhold, at du hele tiden forsøger at hjælpe din kæreste til at undersøge og forstå sine følelser.

Det hjælper selvfølgelig heller ikke, at hendes lyst er væk for tiden, og at hun ikke kan tale om det. Der er ikke noget at sige til, at du ikke føler dig særlig mandig lige nu. Det må være svært at stå alene med. Har du nogen, du kan tale med om det? En kammerat eller en bror?

Det er svært at råde dig, ikke mindst fordi jeg ikke helt er sikker på, hvad du gerne vil have svar på. Det bedste råd jeg kan give dig er at kontakte en sexolog, gerne en der har lidt erfaring med behandlings- og/eller socialpsykiatrien, så hun har lidt indsigt i at hjælpe dig og din kæreste.

Kh Signe

Se også: Sådan dropper du din depri-kæreste

Se også: Hun er syg, men han er syg med sex  

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen