Sanne, 25, nygift: Før havde vi verdens bedste sexliv - nu er det overstået på fem minutter

'Siden vi blev gift, kan det seriøst tælles på fingrene, hvor mange gange vi har været i seng sammen'

04:46
SEXPERT-TV fra arkivet: Når manden ikke orker sex

-- Over spørgsmålet her relateret Sexpert-tv Classic: Derfor orker manden ikke sex --

Hej Signe
Jeg er nygift (tre måneder siden) med mit livs kærlighed. Jeg er 25 og han 33, vi har kendt hinanden i tre år inden vi blev gift. Da havde vi verdens bedste sexliv. Vi gjorde det overalt hele tiden!

Siden vi blev gift, kan det seriøst tælles på fingrene, hvor mange gange vi har været i seng sammen. Og så har det også kun været hurtigt hurtigt knald, fem minutter max og så er det det. Intet forspil, ingen intimitet, ingen erotik, intet.  Førhen var vi kaniner sammenlignet med nu. Vi er jo unge, ingen børn, fast arbejde begge to, men intet specielt krævende. Hvad kan det skyldes?

Han har ALDRIG lyst mere..

Mvh Sanne

Se også: Sådan undgår du sexdræberne  

Kære Sanne
Jeg tror, din kære mand har fået en omgang ægteskabs-blues, som er noget en lille del af både mænd og kvinder oplever, kort tid efter de er blevet gift. Det kan skyldes flere grunde, men to af dem, der ofte er i spil, er en oplevelse af magelighed og kolde fødder. Ofte i kombination.

Det kan nemlig være, at din mand har nogle forudgående grundopfattelser af hvad det vil sige at være et gift menneske, som får ham til at se på dig, på jer og agere derefter.

Nogle bliver virkelig bange, efter de er blevet gift, og får tanker, om det hele nu er rigtigt, om deres partner er den rigtige, om de at nu skal være sammen med den samme kvinde/mand resten af deres dage. Det kan virkelig føles som om en masse muligheder smækker i nu. Man får pludselig øje på alt det, man ikke kan, når man er gift, mens man havde øje på alt det skønne og fine forud for brylluppet.

Mageligheden handler om, at hun har han dig, så han behøver ikke gøre sig umage. Ikke at det er sådan - får du ved jo, at du kan gå, men måske oplever han, at nu er alt forudsigeligt og ufarligt. Det gør os dovne. Vi gider ikke gøre det arbejde, der skal til. Ikke lige nu. Måske i morgen eller på lørdag, men ikke lige nu for jeg sidder lige og surfer på nettet eller besvarer mails eller ser noget på Netflix.

Kombinationen af de to måder at anskue Det gifte liv er en veritabel dødsfælde. De to fodrer gensidigt hinanden og laver en en ond, og hurtigt nedadgående spiral, hvor I kommer til at kede jer og fjerne jer længere og længere fra hinanden.

Så du kan jo prøve at angribe dette her fra to sider. For det første kan du sørge for at komme så meget ud af huset, som muligt og engagere dig i en masse ting, som du synes er sjove - uden ham. Han skal have lov til at undre sig, og forhåbentligt, savne dig og få lyst til at række ud efter dig, rejse sig fra lænestolen og trække dig tættere ind til sig og have ønske om at lave ting sammen med dig igen.

For det andet synes jeg at du skal tage en snak med ham om, hvordan han tænker det gifte liv er, hvad det kræver og hvordan man opfører sig i et ægteskab. Fortæl ham hvad du har observeret sker i jeres sexliv, men prøv at holde den anklagende tone ude af det. Det er i orden at have stærke følelser, men hvis du slår ham i hovedet med dem og siger at det er hans skyld at du har det sådan, så vil han bare trække sig eller komme med modargumenter - og så er I lige vidt.

Kh Signe

Et af sexologens råd til sexfrustrerede kvinder: Nyd seksualiteten på egen hånd. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Fem grunde til manden ikke har lyst til sex

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen