Sexologen: Sådan kommer du i gang med tantrasex

Nogle gange kan det være det vildeste trip ikke at have sex, men æde hinanden med øjnene alene, lyder det fra Signe, der råder et par til at komme i gang med tantrasex

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kære Signe.

Jeg har nu været gift med min kone i ni år, og selvom jeg længe har haft lyst til at prøve forskellige former for sex, er det ikke noget, hun har haft lyst til at kaste sig ud i, hvilket jeg fuldt ud respekterer.

Hun så dog her for et par dage siden en udsendelse, hvor der blev snakket om tantra-sex og synes, det lød meget spændende. Vi prøvede også at bruge mere tid på bare at røre og nyde hinanden og syntes begge, at det var dejligt.

Nu kunne vi så godt tænke os at prøve lidt mere, men hvor kan man finde guides til tantra sex? (hjemmesider bøger m.m.)

Hilsen Matthias

Kære Matthias.

Der findes et hav af bøger, og man kan kigge på youtube. Jeg har gennem de sidste par år skrevet en del om det her på siderne også.

Facebook er et godt sted at kigge sig lidt rundt. Der udbydes mange forskellige slags workshops. Alt fra åndedrætsøvelser til cacao-ceremonier til tantramassage til 'energi-arbejde'.

Tantra-sex findes på en måde slet ikke, selvom det er sex-delen danskerne mest kender til. Det ville svare lidt til at kalde reducere kærlighed til 'kærligheds-sex' eller parforhold til 'parforholdssex'.

Tantra er en måde at være i verden på. At være bevidst, bruge sin krop og sine sanser fuldt ud, det som mange kalder 'mindfullness'. Tantra handler om at bruge sine sanser så godt og være så bevidst og mærke energien i det, man gør. At man opnår noget højere, måske noget spirituelt.

Man kan være tantrisk og mindfull, både når man er alene og for eksempel mediterer eller lægger sengetøj på - og når man er sammen og for eksempel masserer hinanden eller har sex.

Nogle gange kan det faktisk også være det vildeste trip ikke at have sex, men æde hinanden med øjnene og sin opmærksomhed alene. Det er det magiske ved tantra. Det er ikke berøringen alene, men den energi og dedikation, vi lægger i at røre - eller ikke at røre - der er tantra.

Jeg vil da lige slå et slag for at tage på en af de mange workshops og festivaler, hvor jeg selv er blandt underviserne denne sommer og kommende efterår. Det er en rigtig god måde at få en masse smagsprøver på og inspiration til, hvad tantra kan på meget kort tid.

Kh Signe

 

Tantra i Danmark https://www.facebook.com/groups/652645138206479/?fref=ts

The Tribal Vibe Retreat https://www.facebook.com/events/1291421250895841/

Tantric summer på Møn https:www.Tantricsummer.dk

Spirite of Intimacy https://www.facebook.com/events/1056195117858167/

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen