Sexologen til gift kvinde: Sådan får du sexlysten tilbage

'Alle disse ting tilsammen gør, at jeg ikke længere har lyst til sex overhovedet,' klager kvinden, som Signe hjælper

Sexperterne: Når du har mindre lyst end kæresten

-- Over spørgsmålet her relateret Sexpert-tv: Gør dette, når du har mindre lyst end kæresten --

Hejsa Signe
Jeg har aldrig før kontaktet en brevkasse vedrørende svar på spørgsmål, men er ved at være lidt desperat i denne situation. Jeg er sidst i 30'erne og har et vidunderlig barn på 1 år. Min mand og jeg har altid haft det super godt sammen, og det har vi til dels også stadigvæk. Jeg elsker min mand meget højt.

Den sidste tid har jeg følt mig mere og mere som en mor og ikke en kone. Jeg føler, at min mand overser mig og ikke bemærker mig som tidligere (vi har været gift i 5 år). Han er ikke så betænksom som tidligere, og det gør mig utrolig ked af det.

Jeg ved godt, at man ikke kan opretholde forelskelsen for altid, og at vores liv ændrer sig med tiden, men jeg føler mig alligevel såret, når han køber ting til mig, som er så lang væk fra det, jeg har givet udtryk for, at jeg ønsker mig. Det er som om han ikke længere lægger tanker bag ved gaven.

Jeg har under graviditeten taget en del på, og det er desværre ikke forsvundet altsammen endnu, hvilket gør, at jeg føler mig uattraktiv og som en hval i alle sammenhæng. Jeg vejer nok ca 15 kg for meget og har normalt altid været en pæn slank pige.

Alle disse ting tilsammen gør, at jeg ikke længere har lyst til sex overhovedet. Lysten er der bare ikke mere, hverken med ham eller blot mig selv.

Dette er enormt frustrerende, da vi normalt har haft en sund, spændende og godt sexliv, og jeg kan mærke på min mand, at han savner vores intime liv. Når han forsøger at røre ved mig, så trækker jeg mig blot tilbage og skal altid lige nå noget/lave noget. Jeg håber hele tiden på, at han ikke nævner det, så jeg ikke behøver at afvise ham.

Jeg ved, at en afvisning sårer ham, og det giver mig dårlig samvittighed. Jeg har prøvet at have sex blot for hans skyld, men det giver mig intet og øger blot min lyst til at undgå sex.

Hvad skal jeg gøre? Kan du hjælpe mig, så jeg igen kan finde mig selv og finde lysten til min dejlige mand?

Den ulykkelige

Sexperterne - 15. feb. 2017 - kl. 23:08 Ingen lyst til sex? Det kan du gøre!

Sexperterne - 21. nov. 2016 - kl. 10:56 Bare kvinder vidste dette om manden...  

Sexperterne - 14. nov. 2016 - kl. 22:43 Hvis manden bare vidste dette om kvinder, så...  

Kære Ulykkelige
Nøglen ligger i den smerte, du så fint formulerer som ”Jeg føler mig mere og mere som mor og mindre som kone”. Det du oplever er desværre helt almindeligt og ikke på nogen måde unormalt. Din krop, dit sind, dine tanker, din energi - alt er indstillet på at skabe og derefter værne om det lille barn, der er blevet sat i verden. Du er forandret for altid. Din krop er ikke længere din alene, den er Mor.

Din mand har også indstillet sig på Far-tilværelsen. Selvom hans krop og hjerne er ikke fysisk blevet ændret, så forholder hans psyke sig også til de forandringer, han oplever sammen med sit barn og sammen med den partner, der nu er en “mor”, som handler som en mor, og som måske også ser ud og føles som en mor.

Det er fint at gå fuldkommen i symbiose med denne helt naturlige omstilling, men nu er det på tide at finde et mere afbalanceret leje. Du må tage fat i dig selv og finde ud af hvad du har brug for. Både hvad du behøver fra dig selv fx at arbejde med din vægt - hvad enten du skal arbejde med at acceptere din eller forandre den eller med hvordan du får givet dig selv noget “egen-tid”, hvor du ikke er mor, men kan bruge tiden, som du har lyst til.

Du er også nødt til at overveje, hvad du har brug for fra din partner, som vil bestyrke dig i, at du er hans kæreste, hans elskede, hans kone. Formuler helt konkrete tind som fx “det vil hjælpe mig til at føle mig mere som kvinde hvis du...krammede mig i 2 min mindst 2 gange om dagen, så mig ind i øjnene og smilede uden at sige noget en gang om dagen, hvis du aede mit ansigt, fortalte mig at du elsker mig en gang om dagen, synes jeg er dejlig, når vi børster tænder etc”

Der er intet mænd, som elsker deres kvinde, hellere vil end at glæde hende. Men det kan være rigtigt svært at finde ud af hvordan man(d) gør det, når alt man(d) lige synets at have lært om kvinden er vendt på hovedet af et barn - og så igen skal vendes på hovedet for at få gang i samlivet igen. Han ved simpelthen ikke hvad han skal gøre for dig. Du er nødt til at være meget konkret.

Vær IKKE anklagende. Fortæl ham ikke hvad du IKKE vil have. Hvad han IKKE gør. Men formuler dig, så han har lyst til at hjælpe dig. Hvis du fortæller ham, at du rigtigt gerne vil føle dig som en attraktiv kvinde igen og også gerne vil have gang i jeres sexliv igen, så vil han træde i karakter.

Din lyst skal nok vende tilbage. Gør arbejdet for at vende tilbage til “kvinden”, plej hende og vær tålmodig med din lyst. Den skal nok vende tilbage, når du er klar. Gå ikke i seng med din mand, når du ikke ønsker det selv. Nogle gange kommer lysten hen ad vejen, hvis vi slapper lidt af i det. MEN hvis du kan mærke at du udelukkende gør det for ham, for “borgfreden” eller fordi du er bange for hvad der sker, hvis du ikke gør det, så ødelægger du din egen lyst. Det ønsker ingen af jer.

Kh Signe

  Kvinders lyst er meget tæt forbundet med kvinders følelsesliv, forklarer Bentzen. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne - 16. jun. 2015 - kl. 00:24 Kvinde - sådan får du lyst til mere sex

Se også: Få bedre sex med en sexkontrakt

Se også: Tre grunde til du ikke har sex - og tre måder at få det på  

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen