Sisse: Min kæreste dyrker fotos af sin eks

'Vi overvejer at flytte sammen, men han har absolut ingen intentioner om at slette billederne eller gemme dem væk'

Kære Signe
Jeg har kendt min kæreste i et års tid nu. Jeg holder utrolig meget af ham, og jeg elsker ham. Men jeg er ret bekymret i forhold til, om jeg kan leve i forholdet på sigt.

Han er typen, der har masser af billeder af sine ekskærester, både på computer og også fremme. Vi overvejer at flytte sammen, men han har absolut ingen intentioner om at slette billederne eller gemme dem væk. Det påvirker mig utrolig meget, er han mon overhovedet interesseret i et oprigtigt forhold?

Jeg tror ikke, jeg kan leve med de billeder på sigt, hvor han både kysser andre og er intim med på billederne. Når jeg nævner det for ham, ser han absolut intet galt i det, da det er fortid. Skal jeg bare ignorere det, eller burde jeg gå?

Sisse

Kys & kærlighed - 20. jan. 2016 - kl. 13:07 Bedste kys var med... ekskæresten  

Kære Sisse
Der er to sider af denne sag og det kan være rigtigt svært at vide, hvad der motiverer ham fx til at beholde billederne stående fremme, eller hvad der vil få ham til at engagere sig fuldt og helt i jeres relation. Det kan være, at billederne er en slags trofæer eller vidnesbyrd om, at nogen har elsket ham, at han er noget værd i nogens øjne. Det kan være svært at give slip på den slags, hvis man er i tvivl, om man er god nok. Det behøver ikke have noget at gøre med, at han ikke tager jeres forhold alvorligt.

Har du spurgt ham, hvad billederne betyder for ham og hvorfor det er vigtigt at holde fast i dem? Har du været nysgerrig på, hvad han oplever, tænker og føler?

Og omvendt hvorfor påvirker de billeder dig så meget? Hvad repræsenterer de for dig? Tænker du, at fordi der er beviser for, at han har været sammen med andre, elsket andre måske oven i købet, at han så vil elske andre end dig i fremtiden? At han ikke vil være dig tro? Eller oplever du “bare” at han ikke tager dig alvorligt? At han ikke rigtigt vil dig?

Hvis du har den slags følelser og tanker, så er det jo dig, der må overveje, om det forhold og den fyr er rigtig for dig. Overvej om du ved nok om, hvad han vil med dig, og om hvad han lægger i at flytte sammen. Elsker han dig? Elsker han tanken om at bo sammen med dig i fremtiden? Eller virker han tilbageholdende og taler udenom hvis du forsøger at undersøge hans følelser for dig?

Det eneste, du ikke skal gøre, er at tage chicken-vejen: At ignorere og sige ingenting. Så kan du lige så godt gå med det samme. Hvis du ikke vil/tør dele, det som der er behov for at få sat ord på, så kommer det i hvert tilfælde ikke til at holde. Så tag tyren ved hornene.

Signe

  Når hun kalder sin tidligere elsker for sin guldpik, kan det godt give et stik. (Foto: colourbox.com) Sexperterne 'Når kærestens eks er en guldpik'

Prøv om du kan finde ud af hvilke følelser og grunde, der ligger nedenunder den umiddelbare situation. Foto: Shutterstock.com. Sexperterne - 2. aug. 2016 - kl. 14:33 Sådan kommer du over jalousi

Kys & kærlighed - 11. maj. 2016 - kl. 22:59 Derfor er du besat af din eks  

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen