Ung kvinde: Hvordan får jeg ham overtalt til børn?

Snak om det - ikke fordi han skal overtales, men fordi han har krav på at vide, hvor du er, og hvordan du har det med dit inderlige ønske, siger sexperten til ung kvinde, der gerne vil have børn NU

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hej Signe.

Jeg vil høre angående børn. Jeg kunne godt tænke mig at få børn nu. Men landet ligger sådan, at min kæreste siger, at han slet ikke er klar til det. Han er ikke færdig med at gå byen.

Jeg vil bare gerne være ung med mit barn. Han har slet ikke villet snakke om emnet børn, men så langt er jeg kommet. Han vil først have dem om i hvert fald fem år. Altså når vi er 32 år. Min kæreste og jeg har været sammen i 2,5 år.

Kh Mia

Kære Mia.

Ja, det er jo et lidt vanskeligt sted at være, når man elsker hinanden. Det er ikke ualmindeligt at ville to forskellige ting og have meget forskellige prioriteter, selvom man elsker hinanden. Det behøver ikke være grund til at skilles, men det kræver, at man er lydhør og kan rumme hinanden.

Jeg synes derfor, at I skal snakke om det. Ikke fordi han skal overtales, men fordi han faktisk har krav på at vide, hvor du er, og hvordan du har det med dit inderlige ønske.

At kunne støtte hinanden, anerkende og forstå den andens længsler og følelser, selvom man ikke kan/vil give den anden, hvad hun/han ønsker, er noget vi allesammen skal lære, hvis forholdet skal overleve.

Det farligste for et forhold er det, du gør lige nu. Når du holder dine følelser for dig selv og på den måde afgør på hans vegne, om han er i stand til at rumme dig eller kan finde ud af at lytte til dig, så har han ikke en kinamands chance for at være der for dig.

Han vil jo gerne have børn. Bare ikke lige nu. Måske vil han ændre mening hen ad vejen, hvis han får festet igennem nu uden at skulle have dårlig samvittighed over, at du ikke får det, du ønsker dig.

Hvis han kan mærke, at I sagtens kan tale om børn, uden han skal presses til at komme med en dato, men at det bare er noget, I kan tale om, så vil han måske komme dig i møde, hvad angår tid.

Tal med ham om dine følelser, og om at du er nødt til at kunne tale med ham om det her ind imellem, fordi det fylder i dig, men uden at det betyder, at I skal i gang med processen.

Og så lige en note omkring alder. 32 er ingen alder. Men det betyder ikke, at han vil være klar der. Måske vil han faktisk først kunne blive en rigtig god og dedikeret far, når han er 40 eller 50. Nogle gange har mænd brug for at mere tid til at vokse i for at blive modne og klar til at tage ansvar for et lille menneskes liv.

Det bliver du også nødt til at kigge på. Altså om du har valgt en mand, der faktisk ikke matcher dig på modenhed, i det mindste ikke på dette område. I så fald kan det være at du skal overveje, om jeres forskel i modenhed og parathed betyder, at han ikke er den rette at danne forælderskab med.

Kh Signe

Sex og samliv Brian, 55: Jeg knalder min svigerdatter

Foto: All Over Sex og samliv Hjemmehjælperen spillede den af på mig - Anette har sex på løbeturen

kommentarer
Vis kommentarer

Skriv til Signes brevkasse

Skriv dit spørgsmål i feltet. Beskriv dit problem og husk din alder og klik på knappen 'Send'. Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Vi forbeholder os retten til at redigere og offentliggøre dit spørgsmål. Ingen får svar direkte, idet de udvalgte breve bringes her.

Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen