En uge i journalistikkens tegn

'Det var sjovt at arbejde så selvstændigt'

I uge 9 havde vi en oplevelse, som både var lærerig og sjov. Vi lavede en avis, hvor emnet var børnearbejde. Vi havde udfordringer, men vi fik også et indblik i journalistikken og i konceptet med at lave en avis. Vi blev opdelt i forskellige redaktioner, hvor vi skulle skrive artikler, som omhandlede børnearbejde. Der var dog også en anden gruppe, som stod bag vores nyhedssite. De interviewede redaktionerne og nogle andre elever fra vores skole - Kirstinedalskolen.

I begyndelsen af ugen startede vi med at researche og vores klasse skrev bl.a. om store hjælpe-organisationer såsom UNICEF og Red Barnet. Vi fik også interviewet utallige af personer bl.a. social- og integrationsminister Karen Hækkerup. Efterhånden som vi havde researchet og fået styr på vores emne, begyndte vi at skrive på artiklerne. Vi kom godt i gang og senere hen, havde vi allerede skrevet en del af artiklerne.

I slutningen af ugen, læste vores korrekturlæsere, korrektur på vores artikler. Efterfølgende begyndte vi på vores layout. Om fredagen - den sidste dag på vores uge, blev vi færdige med at designe vores avis, som kom til at være på otte sider. Vi sluttede dagen med at spise pizza og hyggede os med kakao, hvilket var en god slutning på ugen.

Ugen var god, da vi arbejdede meget selvstændigt, uden at blive overvåget konstant af lærerne. Vi tog selv initiativ, som videreførte til et godt projekt. Vi anbefaler projektet til andre elever rundt omkring i Danmark.0 kommentarer
Vis kommentarer