Landskonkurrencen i Nyhedsugen 2014 er afgjort - to klasser hædres for deres indsats

Vinderklasserne blev 7.c på Hareskov Skole og 7.-8. klasse på Tønning-Træden Friskole.

De to klasser har med en seriøs arbejdsindsats og evne til journalistisk at fortælle enkelt og indbydende gjort sig fortjent til præmierne på hver 25.000 kroner. Klassernes sans at bringe læseren med sig vidt omkring i stofområderne overbeviste en enig dommerkomité om, at netop de var rette vindere af aviskonkurrencen for skoleklasser i 2014.  

De to vinderaviser er udvalgt blandt 64 lokalvindere i konkurrencen Nyhedsugen 2014, der er arrangeret af Avisen i Undervisningen i samarbejde med dagbladene, Danmarks Skolebibliotekarer og Dansklærerforeningen.  

Med inspiration fra emnet ”Mod” har mere end 800 6.-10. klasser i én af ugerne 43-46 produceret deres egen avis og/eller webavis. Artiklerne har handlet om alt fra skolereform og mobning over homoseksualitet og flygtninge. Klassernes aviser og webaviser er bedømt af lokale dommerkomitéer på landets dagblade, som har kåret hver deres vinder. Ud af de lokale vindere blev følgende to aviser kåret som landsvindere:

 

På Sporet af 7.c på Hareskov Skole i Værløse, indsendt til Politiken i kategorien 6.-7. klasse - se vinderavisen 'På Sporet'

 

Modtrykket af 7.-8. klasse på Tønning-Træden Friskole ved Brædstrup, indsendt til Ekstra Bladet i kategorien 8.-10. klasse - se vinderavisen 'Modtrykket'

Se her, hvor overrasket klassen blev, da de fik den gode nyhed.


 

Formand for dommerkomitéen, skuespiller og satiriker Lisbeth Wulff, udtaler om de to vinderaviser:

- Som læser af På Sporet føler man sig taget alvorligt. Avisen rammer med både dybde, bredde og alsidighed målgrupper på tværs af generationer. Både lokale og globale vinkler på emnet gør det til en læseværdig avis.

- Tabloidavisen Modtrykket skriver kort og klart personlige historier med stor indlevelse. Læseren kan identificere sig med fascinerende fortællinger og masser af sport med et tvist, som man ikke ser til daglig i de voksnes aviser. Klassen leger med forsiden, som pirrer læserens nysgerrighed og samtidig fortæller noget om afsenderen af avisen.


De to vinderklasser hyldes ved en præmieoverrækkelse på Københavns Rådhus torsdag 22. januar 2015 kl. 15.00. Her bliver klasserne hyldet med taler, rådhuspandekager og hver en check på 25.000 kroner.


Medlemmerne af dommerkomitéen i Nyhedsugen 2014 er:

• Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør

• Palle Høj, chefredaktør

• Thomas Frandsen, skoleleder

• Lisbeth Johannesen, skolebibliotekar

• Sebastian Klinker, skoleelev

• Anton Madsen, skoleelev

• Aslak Gottlieb, undervisningskonsulent

• Laura Aller Jónasdóttier, journaliststuderende

• Lisbeth Wulff (fmd), skuespiller og satiriker

Omtrent 1.150 klasser var tilmeldt Nyhedsugen 2014. Heraf gennemførte mere end 800.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen