To meget forskellige aviser har vundet Skriv til Avisen 2011

Bliver ens røv større i en burka? Hvad mener DSU’s formand om Danmarks uddannelsessituation? Hvordan giver man korrekt førstehjælp? Er det en pligt eller en ret at gå med tørklæde? – og tage en uddannelse? Dét og meget andet giver de to vinderaviser i Skriv til Avisen 2011 svar på

To vinderaviser er onsdag 4. januar blevet udvalgt blandt 63 lokalvindere i den årlige aviskonkurrence Skriv til Avisen 2011. I alt deltog ikke mindre end 1.500 klasser med mere end 32.000 elever. De to vinderaviser har derfor haft kamp til stregen.

Følgende to klasser løb med sejren i hver af konkurrencens to kategorier:

I kategorien 6.-7. Klasse: 7.b på Strandskolen i Risskov med den gennemførte, journalistiske og seriøse avis ’Bvisen’, der er indsendt til Morgenavisen Jyllands-Posten. Fra dommerpanelet lød bl.a. ”De tør at vælge et gennemgående tema inden for ’Pligt og Ret’ om unges ret til uddannelse; det er deres vinkel, og de holder sig til den. De prøver ikke alt muligt andet af, og så kan jeg godt lide, at de har en historie på forsiden som uddybes længere inde i avisen. Den er nærværende. Deres voxpop på side tre er fantastisk,” fortæller Louise Abildgaard Grøn, der er projektchef på Ekstra Bladet og Politiken.

I kategorien 8.-10. Klasse: 8.a. på Skåde Skole i Højbjerg med den anderledes, konsekvente og flotte avis ’Monkipaper’, der er indsendt til Århus Stiftstidende.

’Monkipaper’ adskiller sig fra alle de øvrige lokalvindere. Den er ung, vovet og helt sin egen - og så bryder klassen med forestillingen om, hvordan en rigtig avis skal være. Medlem af dommerpanelet og uddannelsesredaktør på Politiken, Jacob Fuglsang, udtaler:

”Det er dem, der mest kompromisløst har lavet deres eget udtryk, og de har gjort det på en måde, så det ville fungere kommercielt. Det er godt lavet, og det er gennemført. De er også skarpe på temaet på en overraskende måde med sjove vinkler. Hvis journalistik er at få det ud over rampen og få solgt sin historie, så er det oplagt det bedste bud!”.Dommerformanden, som i år er Thomas Blachman, vil traditionen tro afslutte begivenhederne ved at tage imod og tale for de to vinderklasser, når de skal til præmieoverrækkelse og spise rådhuspandekager på Københavns Rådhus torsdag 19. januar. Her hyldes klasserne og modtager hver en check på 25.000 kroner.Se vinderaviserne og læs mere om konkurrencen på www.aiu.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen