Skoleelever hædret for journalistik

Festdag: Vinderne af årets mediekonkurrence kåret i Politikens Hus

FOTO: Jonas Olufson
FOTO: Jonas Olufson

Som var det en hvilken som helst anden ungdomsfest, blev der spillet høj popmusik i trykpressen i Politikens Hus i København i går, da sangeren Wafande gav koncert for årets vindere af Mediekonkurrencen 2016. Titlen på konkurrencen var ’My Body My Rights’.

De fem vindende folkeskoleklasser fra 6.-10. klassetrin har lavet aviser og nyhedssites om seksuelle og reproduktive rettigheder som en del af den årlige konkurrence blandt folkeskoler, hvor folkeskoleelever skal forsøge sig med journalistikken.

Og nu skulle vinderne hædres med diplomer, musik og taler fra blandt andre Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

– Det, der har grebet mig allermest, er det engagement, som I har vist, lød det fra Poul Madsen.

– Er der to i dansk presse, der står sammen om at være forskellige, er det Politiken og Ekstra Bladet, og det mest fantastiske ved det, I har lavet, er, at I har favnet begge aviser, sagde Poul Madsen i sin tale til eleverne.

Vigtigt emne

Heller ikke generalsekretær i Amnesty Trine Christensen lagde skjul på, hvilken byrde eleverne har løftet med succes.

– Nu har jeg arbejdet med menneskerettigheder i rundt regnet 16 år, og nogle gange kan det være lettere at tale om, at nogen er blevet tortureret eller smidt i fængsel, end hvorfor seksuelle rettigheder er så vigtige, forklarede hun og tilføjede:

– Og derfor er det så fedt, at I har beskæftiget jer med det på den måde, som I har. Nemlig reflekteret og været kreative, hvor I har sat tingene sammen på nye måder og formidlet, hvor det er vigtigt, sagde Trine Christensen.

Den danske rapmusiker Per Vers var konferencier til arrangementet. Han fangede elevernes interesse med kække ordspil.

I øjenhøjde

Blandt talerne var også den radikale uddannelsesordfører Ida Auken (R), som forsøgte at tale i øjenhøjde med eleverne ved at berette om sit eget forhold til realityprogrammet ’Paradise Hotel’.

– Jeg kan rigtig godt lide at se ’Paradise Hotel’, og jeg ser på den ene side kvinder, der gerne vil have en masse sex, og jeg ser nogle drenge, der tuder helt vildt, når deres bedste ven skal ud af Paradise Hotel, sagde hun.

– Da jeg var de der 20 år, var det omvendt, og på den ene side tænker jeg, at det er meget godt, at der er kvinder, der kan spille den rolle, og nogle mænd der viser følelser, men på den anden side tænker jeg, at det kan være krævende for eksempelvis en kvinde at leve op til det, pointerede Ida Auken.

1 af 5 FOTO: Jonas Olufson
2 af 5 FOTO: Jonas Olufson
3 af 5 FOTO: Jonas Olufson
4 af 5 FOTO: Jonas Olufson
5 af 5 FOTO: Jonas Olufson
0 kommentarer
Vis kommentarer