Annonce:
Annonce:

To klasser på samme skole havde lavet den bedste avis i forårets Mediekonkurrence

Det var nogle meget overraskede elever på Hadbjerg Skole i Hadsten, der i dag fik uventet besøg af Skoleafdelingen fra JP/Politikens Hus for at lykønske 7.a og 7.b, som er to af de otte vinderklasser i Mediekonkurrencen for Skoler: 'Elsk dig selv – krop og idealer'

Elev, Asger Randrup Skåning, fra 7.A på Hadbjerg Skole med klassens vinderavis. FOTO: Ernst van Norde
Elev, Asger Randrup Skåning, fra 7.A på Hadbjerg Skole med klassens vinderavis. FOTO: Ernst van Norde
Annonce:

Eleverne var samlet i aulaen på Hadbjerg Skole, da skoleafdelingens udsendte medarbejder fortalte dem, at begge klasser havde vundet for deres flotte aviser. Først ville flere af eleverne ikke tro på, at det var rigtigt, at begge klasser havde vundet. Men det var tydeligt, at de var både stolte og glade, men en smule lamslåede sådan en mandag morgen.

Annonce:

7.a på Hadbjerg Skole vandt med deres egen udgave af en Ekstra Bladet med avisen ’Hadbjerg news’, og 7.b vandt med Jyllands-Posten med deres avis ’Hadbjerg Tidende’.  Og der har været drøn på ude på skolen, da de i medieugerne havde omdannet klasselokalerne til redaktioner, men det var også lærerigt: ”Det var lidt grænseoverskridende at ringe til folk man ikke kender, men de var jo søde”, siger Kaja Mønsted Landwehr fra 7.b. Og 7.b’s lærer Signe Storr stemmer i: ”Jeg var rigtigt imponeret over, hvor gode de var til at finde kilder ud over deres egen omgangskreds. De var ikke bange for at ringe til nogen, de ikke kendte.”

Omkring 500 skoleklasser fra 6. til 10. klasse deltog i årets mediekonkurrence, hvilket er et rekordstort antal.  Klasserne har deltaget ved at lave avis i JP/Politikens Hus’ online avisværktøj Newsdesk. Alle deltagende klasser har fået deres avis trykt i 500 eksemplarer.

Mediekonkurrence for Skoler ’Elsk Dig selv – Krop og Idealer’ er et samarbejde imellem Politiken, Ekstra Bladet, Jyllands­Posten, Sex & Samfund, Mary Fonden og Ligestillingsafdelingen i Udenrigsministeriet.

Alle otte vinderklasser fra hele landet inviteres til præmieoverrækkelse i København senere på måneden. På programmet er minister for fiskeri og ligestilling Karen Ellemann og vicegeneralsekretær Tania Dethlefsen fra Sex og Samfund. De tre chefredaktører vil stå for præmieoverrækkelsen og fortælle, hvorfor netop de har vundet. Per Vers styrer slagets gang og Wafande giver en minikoncert.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: