Vinderne af årets mediekonkurrence ’Generation Verdensmål’ er nu fundet

Otte skoleklasser har imponeret i en sådan grad, at de, af en jury bestående af journalister fra henholdsvis Ekstra-Bladet, Politiken, Jyllands-Posten og Verdens Bedste Nyheder er blevet kåret til årets vindere.

Fra Skoleafdelingen i JP/Politikens Hus, skal der lyde en stor tak til alle de elever og lærere, der har deltaget i årets Mediekonkurrence ’Generation Verdensmål’, som er skabt i samarbejde med Verdens Bedste Nyheder og støttet af Danidas Oplysningsbevilling. Vi har modtaget et hav af spændende, kreative og gennemarbejdede aviser, som vi er yderst taknemmelige for.

Vinderne

Juryen har igennem de seneste uger læst alle de deltagende klassers aviser, og de har været meget imponerede over både det indholdsmæssige og grafiske niveau. Dog har de 8 vinderklasser formået at skabe en avis, der i særlig grad har imponeret indenfor bedømmelseskriterier såsom originalitet, variation, opsøgende journalistik, layout og ikke mindst det samlede udtryk.

Globale undersøgelser viser, at unge i dag er mere engagerede i at ændre verden end nogensinde før. De mange imponerende og kreative aviser og hjemmesider om Generation Verdensmål er et stærkt eksempel på, at det også gælder i Danmark,” siger Thomas-Ravn Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder.

De 8 vinderklasser kan se frem til at blive hyldet til et festligt event i Pressen i JP/Politikens Hus i København d. 23. januar. Her vil de få overrakt medaljer fra chefredaktørerne fra de tre dagblade, og derudover vil Ministeren for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, holde tale. Per Vers vil stå for underholdningen og der vil afslutningsvis være lidt lækkert at spise til alle deltagere. Hver vinderklasse vil desuden modtage en mindre pengepræmie, som kan benyttes af klassen i fællesskab.

Vinderne er:

Ekstra Bladet avis 6.- 7. klasse:

Strandmølleskolen – 7.A - Strandmøllenews 

 

Politiken avis 6. – 7. klasse:

Endrupskolen – 7.X og 7.Y - Målvogterne

 

Jyllands-Posten avis 6. – 7. klasse

Klitmøller Friskole – ”Laks” – Klitmøller good news

 

Nyhedssite 6. – 7. klasse

Stensballeskolen – 7.Y – Fokus

 

Ekstra Bladet avis 8. – 10. klasse:

Aarupskolen – 8.D – I går, i dag, i morgen

 

Politiken avis 8. – 10. klasse

Bernadotteskolen – 9.A - Bernatidende

 

Jyllands-Posten avis 8. – 10. klasse

Himmerlands Ungdomsskole - Journa10, HU A - FREMTID

 

Nyhedssite 8. – 10. klasse:

Vester Skerninge Friskole – 8. Klasse - Verdensmål2030

 

Vinderne er blevet kontaktet.