Vinderne af Mediekonkurrence for skoler ’Døden er da noget, vi taler om’ er fundet

Juryen har kåret de otte vinderklasser, der har lavet de bedste aviser og nyhedssites i hver kategori. Vinderne kan se frem til at blive hyldet til et festligt event i slutningen af januar.

I løbet af efteråret har folkeskoleklasser landet over produceret aviser og nyhedssites med afsæt i temaet ’Døden er da noget, vi taler om’. En jury bestående af journalister fra Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken har sammen med repræsentanter fra Mary Fonden, Børn, Unge & Sorg og Østifterne fundet vinderne af Mediekonkurrence for skoler 2019.

Skoleafdelingen i JP/Politikens Hus takker alle deltagende elever og lærere i Mediekonkurrencen, der har haft mod på at sætte gang i dialogen om livet og døden. Der er blevet lavet mange kreative og originale aviser og nyhedssites, som blandt andet tematiserer dødsfald og sorg i familien, aktiv dødshjælp og selvmord.

Juryen har udvalgt vinderne, fordi de i særlig grad betoner temaet gennem originale og forskellige vinkler, har styr på den journalistiske formidling og har brugt flotte illustrationer og fotos til at skabe et stærkt visuelt udtryk.

 

De 8 vindere

Ekstra Bladet 6.-7. klasse: Tingagerskolen 7.x. - X-tra News

Politiken 6.-7. klasse: Carl-Nielsen Skolen 7.a. - CNS aktuelt

Jyllands-Posten 6.-7. klasse: Frederiksberg Skole 7.b. - Den sidste tid

Nyhedssite 6.-7. klasse: Nathalie Zahles Gymnasieskole 7.b. - DPT Død på tale

 

Ekstra Bladet 8.-10. klasse: Marienhoffskolen 8.a. & 8.b. - Hoffposten

Politiken 8.-10. klasse: Hareskov Skole 8.b. - Døden Nær

Jyllands-Posten 8.-10. klasse: Viby Friskole 8.kl. – Viby Dead or alive

Nyhedssite 8.-10. klasse: Tibberupskolen 9.G. - På den anden side

 

Vinderklasserne modtager 5.000 kr. til klassekassen og bliver hyldet til et festligt event i Pressen i JP/Politikens Hus i København d. 29. januar. Her vil chefredaktørerne fra de tre dagblade overrække medaljer til vinderklasserne, og der vil være taler og underholdning fra Wafande og Per Vers.