Drøm og virkelighed

Stortalent: Sofie Nielsen-Grøn er hoppet direkte ind på det danske U17-landshold

Sofie Nielsen-Grøn er blot 15 år, men har allerede fået debut på U17-landsholdet. Foto: Keld Kristensen
Sofie Nielsen-Grøn er blot 15 år, men har allerede fået debut på U17-landsholdet. Foto: Keld Kristensen

Sofie Nielsen-Grøn er en af Danmarks målmænd på U17-landsholdet, selvom hun kun er 15 år. Det er usædvanligt, at en så ung keeper inddrages i en ældre kategori, så vi ville gerne høre Sofies forklaring på, hvordan det hænger sammen.

TV: Super-Sofie sikrede sejren

Blev indkaldt akut
- Jeg var på vej hjem fra en U16-landsholdssamling, da jeg blev ringet op af U16-landstræneren (Frank Johnsen red.). Han fortalte, at U17-landsholdet stod i et målmandsproblem til et venskabsstævne i Finland, fordi en af holdets målmænd er taget på udveksling i USA, og den anden er langtidsskadet.

- Han fortalte, at han havde anbefalet mig som substitut til kollegaen for U17, så jeg ville nok blive kontaktet. Jeg tror, jeg fik chancen for at spille med på U17-holdet i Finland, fordi jeg allerede var med i DBU-regi.

Lederen Sofie

Blev også udtaget til EM-kvalen
Sofie blev dog ikke blot udtaget til venskabskampen i Finland. Hun blev også udtaget til EM-kvalifikationen for U17. Vi spurgte hende hvorfor.

- Jeg havde efter trænerens mening gjort det så godt i Finland, at han gerne ville have mig med til EM, så han ringede faktisk til mig og fortalte det på skolen.

- Jeg ringede straks hjem, og min mor kunne ikke rigtig forstå, hvorfor jeg lød så opstemt, indtil jeg fortalte hende, at nu skulle jeg altså spille 'rigtige' landskampe, der betød noget. Og både min far og mine søskende blev overlykkelige og syntes, at det var fantastisk.

Sofie er virkelig en vigtig spiller for Skovbakkeskolen. Foto: Keld Kristensen
Sofie er virkelig en vigtig spiller for Skovbakkeskolen. Foto: Keld Kristensen

TV: Sikker sidste skanse

Stor opbakning hjemmefra
Sofies bagland er en meget sportsaktiv og -interesseret familie, der bakker op om hendes fodbold, og deres glæde betyder meget for Sofie, der ikke lægger skjul på, at den hjemlige base betyder alt.

Selv om hun nu er hjemme igen og i færd med at spille skolefodbold, kan hun heller ikke skjule sin egen glæde. Hun stråler, når hun beretter om forløbet, som har gjort hende til landsholdsspiller. I øjeblikket på U17, men hun lægger ikke skjul på, at hun gerne vil kunne udvikle det til endnu mere.

Hvordan har det været at komme ind i den nye trup?

- Det har været rigtig dejligt. De har alle sammen taget rigtig godt imod mig. De er så søde og rare til at hjælpe mig på vej. Så det har været rigtig dejligt.

Du kommer jo ind som ny og den yngste i truppen. Har det ikke været svært?

- Nej, jeg synes ikke, jeg lægger mærke til aldersforskellen, og hverken pigerne eller trænerne bemærker det. De er så åbne alle sammen og tager mig ind på lige fod med alle andre. Jeg mærker ikke, at de synes, jeg er yngre og mere umoden end dem.

TV: Lukkede og slukkede

Dejligt med udfordring
Vidste man ikke bedre, ville man heller ikke kunne høre eller se, at Sofie 'kun' er 15 år. Hun virker meget moden og velovervejet i sit syn på sig selv og sin situation. Hun er selv meget imødekommende og smilende og har let til latter, så hun har nemt ved at indgå i sociale sammenhænge.

Men hun er også ambitiøs og fokuseret. Og hun vil gerne præstere og gøre det godt.

- Ja, jeg vil gerne kunne udvikle mig endnu mere, og det har jeg fået muligheden for via landsholdsudtagelsen. Her spiller jeg mod nogle ældre spillere, og derved bliver jeg presset mere end til dagligt, og det vil jeg gerne.

– Jeg skal bare arbejde videre. Det er hårdt arbejde, men det lønner sig. Jeg håber da, at jeg kan udvikle det til at komme med i kvindelandsholdstruppen senere hen.

Alle drømmer om at komme på landsholdet, men de færreste opnår det. Svarer virkeligheden til drømmen?

- Ja, det synes jeg. Det gør det i hvert fald lige nu, hvor det går rigtig godt.

Sofie og resten af Skovbakkeskolen er videre til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal kæmpe imod Niels Ebbesen Skolen om en plads i kredsfinalen.