Farvel til eliteklasserne

Lige børn leger bedst: Ekstra Bladet Skolefodbold mere fair i år

Eliteklasserne må ikke deltage i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou
Eliteklasserne må ikke deltage i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou

Ekstra Bladet Skolefodbold sparker nu dørene op til turnering nummer 57 i verdens største skolefodboldtunering. Gennem alle de år har man prøvet sig frem med nye ting for at gøre turneringen bedre. Et af de nye tiltag trådte i kraft inden sidste sæson, hvor det som et forsøg blev tilladt for eliteklaser/fodboldlinjer at deltage.

Dette er ikke længere muligt.

- På baggrund af rigtig mange tilbagemeldinger fra skolerne var det tydeligt, at det ikke var en god ide at fortsætte forsøget, forklarer Ulrik Sørensen, som er turneringskoordinator hos DBU.

- Der var massiv opbakning til, at skoler med eltiteklasser/fodboldlinjer ikke hører til i Ekstra Bladet Skolefodbold, som er en turnering for bredden. Alle skal kunne være med og have drømmen om at nå langt.

Se også: De scorede sidste sæson: Nu kan det blive dig

Mere fair
DBU driver til hverdag turneringen og står for al kontakten til skolerne, så man har fingeren på pulsen.

- Vi har naturligvis lyttet, det er helt afgørende for os, vi ønsker jo kun glade deltagere. Derfor har vi rettet til, så vi nu er tilbage, som det var før.

En af årsagerne var de meget store nederlag, der sidste sæson så dagens lys.

- Vi oplevede sidste år nogle kampe, hvor styrken var for overvældende. Det går ikke, det skal være sjovt at spille fodbold, forklarer Ulrik Sørensen og fortsætter:

- Vores målsætning er jo, at så mange som muligt skal deltage og have en god oplevelse. Det er jeg sikker på, flere får i år, hvor vi om få dage ser de første smil, mål og bannere i en mere fair turnering.

Det er dog helt afgørende for Ulrik Sørensen at slå en ting fast:

- At vi ikke fortsætter forsøget, betyder jo kun farvel til eliteklasserne/fodboldlinjerne. Resten af skolen må som altid gerne spille med. Præcis som tidligere.

- Det er nu engang sådan, at lige børn leger bedst, slutter han.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere