Åge Hareide på tribunen

Landstræneren glæder sig: Bredden er vigtig for talentudviklingen, mener nordmanden

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling)
Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling)

Danmark har fået en landstræner, som elsker at komme rundt i landet. Man kan finde Åge Hareide på de danske stadioner uge efter uge, og torsdag 28. april vil han også være at finde ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. Nordmanden glæder sig til at se de sidste fire hold ud af et felt ud på 1381, som stillede til start. Det er vigtigt for den danske landstræner, som mener, at bredde og talentudvikling går hånd i hånd.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

– Bredden er vigtig for talentudviklingen, og talentudviklingen er vigtig for bredden. Det hører sammen. Jo flere vi får til at spille fodbold, jo bedre bliver vi også til at udvikle talenter.

Hareide råder i sit virke som landstræner også over flere profiler, som har spillet med i turneringen. Blandt andre Michael Krohn-Dehli, Daniel Agger, Christian Eriksen og Andreas Christensen.

Mathias 'Gårdejeren' Virkelyst er blandt de spillere, der skal spille finale på torsdag. (Foto: Henrik Schou) Finalen Quiz: Gæt en finalist

Forsøgt i Norge
Hareide er glad for turneringen, som han også stiftede bekendtskab med, da han var i Danmark for 15 år siden i trænersædet for Brøndby.

– Jeg forsøgte faktisk at tage konceptet med til Norge. Jeg talte meget med det norske fodboldforbund om det, men vi har et alt for stort land, hvor det er svært at organisere, siger landstræneren og understreger vigtigheden af, at han og DBU er til stede ved finalearrangementet.

Det er bare med at losse igennem, når du prøver det sjove speed cage - måske vinder du en fodbold. (Foto: Bjørn Stig Hansen) Finalen Kom og prøv Billys speed cage

Skolefodbold er smil
Der er heller ingen tvivl hos Hareide. Ekstra Bladet Skolefodbold er også glade, unge mennesker. Han glæder sig til at være en del af festen i Odense.

– Jeg glæder mig til at se glade piger og drenge, der spiller fodbold og har et smil på læben. Det er en fin afveksling til skolearbejde og godt at kunne få spillet skolefodbold. DBU og jeg er meget, meget glade for, at Ekstra Bladet engagerer sig i det.

Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne

Åge Hareide vil stå for overrækkelsen af både vandrepokalen efter pigernes og drengenes finale.