Er vikinge-høvdingen klar til krig?

Helt klar: Anføreren for frederikshavnerne tager alt med et smil

Onsdag er det Stavnsholt, der skal passe virkelig godt på bolden overfor Casper og co. (Foto: Henrik Schou)
Onsdag er det Stavnsholt, der skal passe virkelig godt på bolden overfor Casper og co. (Foto: Henrik Schou)

En yderst stille og rolig viking sad godt tilbagelænet i bussen fra Frederikshavn til Farum og kunne forklare, at holdene styrke er det sociale sammenhold. Især fordi de alle går i 9. klasse ud over en enkelt. Men også fordi de spiller i samme klub. Og så får de lov af deres træner at hygge sig og have det sjovt på de efterhånden mange skolefodboldture, de har været på. Det er den måde, at de nordjyske vikinger holder sammen på

Se også: Se finale-tv på eb.dk i morgen

Går efter at vinde
Og så er der lige det med sejrene.

- Vi går selvfølgelig efter at vinde, slår Casper Larsen fast, da talen falder på finalen mod Stavnsholtskolen.

Han og holdet har haft svært ved rigtigt at sætte en sportslig målsætning.

- Vi havde ikke regnet med at komme så langt.

Holdet har efter semifinalen trænet to gange med skoleholdet og haft et par taktiske møder, hvor det udelukkende handlede om deres egne forcer og svagheder. Modstanderen har de ikke set nærmere på endnu. Vikingen selv har ladet mjød og pattegris blive hjemme og har i stedet spist og drukket sundt den seneste uge for at blive 100 % klar.

Stjernen i byen
Nu er spørgsmålet så om nerverne kan holde til det.

- Der er meget, man skal tænke over, udtaler han, men slår fast, at det stadig er fedt med oplevelsen med journalister, det at være kendt i Frederikshavn, famlie der ringer og ønsker tillykke og alt det. Og så er de første autografer også skrevet - især til de yngre elever på skolen.

- Det er lidt som at være en stjerne i byen, siger han smilende. I morgen, mens hele Nordjylland følger Nordstjerneskolens kamp på TV2, kommer vikingens far og bror over til Farum og ser kampen.

Ritualer på plads
- Inden hver kamp sidder jeg med en trøje over hovedet og tænker på kampen, og det jeg skal fokusere på.

Og ellers har de inde i omklædningsrummet højt, meget højt, musik, hvilket de gør for at få stemning og for at blive vilde og klar til kamp. Dette gøres blandt andet med Volbeat.

Se også: Skolen på Herredsåsen: Vi skal være rolige i aften

Christoffer Marcussen skulle inden kampen prøve at sætte ord på The Viking Warriors tre styrker. Det blev til fire: vilje, lederegenskaber, ikke opgivende... og, som Christoffer sagde:

- Så er han bare god til fodbold.

Casper selv mente, at hans fysik nok også var en af hans styrker, men kunne ellers nikke genkendende til deres topscorers pæne ord. Det med fysikken er åbenbart et problem hjemme i klubben, hvor han af holdets træner er blevet sat af 1. holdet, da han vurderes for stærk. Så han viser i stedet sine muskler frem på M2-holdet hjemme i Frederikshavn.

Casper Larsen skulle også prøve at finde tre styrker frem for Christopher Marcussen. Han endte ud i hurtighed, kølighed, og så bed han mærke i angriberens selvsikkerhed. Det eneste Marcussen selv mente, at der manglede, var hans teknik, som han selv så som en af hans forcer.

Og så er vindermentaliteten i top hos dem begge – det har man aldrig været i tvivl om hos Casper Larsen, og når Marcussen eksempelvis har smadret flere Playstation-konsoller og et TV, når han taber en kamp i FIFA, så er man i hvert fald ikke i tvivl om vindermentaliteten er der.

Om der bliver smadret noget i morgen, hvis det ender med et nederlag til Nordstjerneskolen, må tiden vise. Men klar, det skal de nok være.

Se også: Se finale-tv på eb.dk i morgen