Sådan gik finalerne i Aarhus 12/13

Fest og farver: Første gang i Jylland var en bragende succes

Der var godt med tilskuere i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup)
Der var godt med tilskuere i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup)

Ekstra Bladet Skolefodbold er 51 år gammel. Ikke desto mindre var det først i 2013, at finalerne blev spillet i Jylland. Aarhus lagde by til - og kampene blev spillet på NRGi Park 25. april.

Nyheder Finalerne minut for minut

Et minde for livet
Det blev en uforglemmelig dag for både spillere og tilskuere - og hvem der ellers var på stadion. Her kan du læse alt om, hvordan det hele forløb.

Læs finaleavisen

På forhånd havde fire hold kæmpet sig igennem de mange indledende kampe for at komme i slutspillet. Der blev først kvartfinaler og siden semifinaler vundet. Dermed kom finalerne til at se sådan her ud.

PIGER: Kjellerup Skole - Skolen på Herredsåsen3-0
DRENGE: Strandskolen - Hunderupskolen2-1

Det ville blive to kanonfede finaler. Fire hold, der underholdet hele vejen igennem. Pigerne fra Kjellerup Skole havde på forhånd en målscore på imponerende 43-1. I efteråret havde de været det klart bedste hånd. Med profiler på hele holdet. Blandt andre Simone, Maria, Sille, Ajla og Caroline. De var gået lidt ned i gear i kvart og semi, men de kom virkelig igen i finalen. Læs HER, hvordan de klaret foråret.

Oppe imod en skrap modstander
I finalen skulle de møde Skolen på Herredsåsen, der havde en endnu mere imponerende målscore: 73-2. Keeper Rikke Keller havde kun lukket fire mål ind på to år. Vanvittigt godt klaret. Topscorer var Diellëza Selmani med 19 mål. Endnu et hold med stor kvalitet.

Kjellerup-tøserne tog sig af et par af priserne. (Foto: Ekstra Bladet) Nyheder De vandt priserne

Det kunne kun blive en tæt kamp. Begge hold regnede dog med sejr. Og alle var enige om, at det ville blive en oplevelse for livet at spille finale i verdens største skoleturnering.

Det samme var tilfældet med drengefinalen. Hunderup som forsvarende mestre med flere OB-spillere mod Strandskolen fra Karlslunde - som rådede over en række Brøndby-profiler. Blandt andre kreative Lucas Petersen, der havde lavet 15 mål. Flere af de fynske hunde var også med sidste år i finalen. Deriblandt Hemmingsen III.

Et twist ved de to finaler var, at både Diellëza og Lucas kunne nå topscorertitlen selv med mindst to kasser.

Mange timers god underholdning
Finaledagen startede 12.00 på NRGi Park. Uden for stadion var der en fanzone, hvor de fremmødte tilskuere kunne blive underholdt, mens de ventede på kick-off.

Ajla Hadzikadunic jublede efter, at sejren var i hus. (Foto: Claus Bonnerup) Nyheder Ajla knoklede sig til fighterprisen

Omkring kl. 13.00 skete der så for alvor noget inde på banen. Der var godt fyldt op på langsiderne, og tilskuerne kunne lige pludselig se et sjældent syn: en helikopter på en fodboldbane.

Carlsberg Sport, sponsor for turneringen, havde nemlig sørget for, at kampbolden kunne blive fløjet frem i helikopter. Ud af den steg boldkunstner Michael Toft, og han kunne give den videre, da han var steget ud af helikopteren. Fedt lavet!

Se det lige HER.

Pigerne lagde for
13.10 blev pigekampen sparket i gang. Læs om kampen minut for minut HER - med fede fotos. Det blev aldrig en lige kamp - dertil var Kjellerup-tøserne simpelthen for gode. Rikke Keller i Skolen på Herredsåsens mål havde kun lukket fire mål ind på to år, men mod Kjellerup kunne hun ikke gøre noget.

Der var glæde på NRGi Park til finalerne. (Foto: Claus Bonnerup) Nyheder Høj fodbold-sol over Aarhus!

Simone Rask flakkede godt rundt - først på den ene kant, så på den anden. På banens midte tog Maria Denius fat og styrede det. Therese og Louise kunne ikke gøre så meget mod den velspillende Maria. Stor kamp af hende. Sille Raabjerg og Justine Christensen gjorde det også storartet. Så var der også Ajla i forsvaret, som hele tiden fik ryddet op.

Den helt store stjerne hos vinderne løb dog rundt med 11-tallet på ryggen oppe i angrebet. Caroline Tørring spillede helt fantastisk. Hver gang hun fik bolden, fik Herredsåsens defensiv grund til at være nervøse. Caroline lavede to mål - det andet af dem en perle af de helt store. Det ellers stærke Herredsåsen-forsvart med Line Holmslykke i spidsen kunne ikke stoppe hende.

På kanten af feltet fik bolden og stod overfor tre modstandere. Det så meget svært ud, men Caroline tog udfordringen op. Med stil. Først blev den ene modstander snydt, så den næste - og sidst den tredje. Så var hun en-mod-en med Rikke Keller, der blev passeret.

Aarhus brød lydmuren på NRGi Park, da KATO og Electric Lady Lab gik på scenen. (Foto: Bjørn Stig Hansen) Nyheder SKRIGETS BY

Det blev til tre mål
Kampen endte 3-0 til Kjellerup, der allerede havde lukket og slukket håbet hos Herredsåsen to minutter inde i 2. halvleg:

1-0: Caroline Tørring (23)
2-0: Justine Christensen (24)
3-0: Caroline Tørring (32)

Efter kampen fik glædet frit løb hos vinderne fra Midtjylland. Ude til højre kan du se, hvem de fire priser gik til. Hos Skolen på Herredsåsen var humøret dog okay - de var, med rette, glade for bare at være kommet i finalen. Det er en stor præstation i sig selv. Og mod et Kjellerup i så godt spillehumør er det svært at stille noget op.

Jan Jensen Et brag af en pigefinale

I pausen mellem pige- og drengefinalen var der godt med underholdning. Først var der en særlig kamp mellem det danske kvindelandshold og hele 100 børn. Kampen blev spillet for at sætte fokus på børns ret til et godt fritidsliv.

Derefter tog KATO fat i publikum. Og han slap ikke. Der blev tændt godt op under de flere tusinde tilskuere, som nød det ene hit efter det andet. Sammen med Electric Lady Lab fik han givet den gas

Spænding til det sidste
Så var tilskuerne klar til endnu et brag af en finale: drengekampen mellem Strandskolen og Hunderupskolen. Det blev en lidt mere lige kamp end pigefinalen. Den kan du også læse alt om HER.

Spillet bølgede meget frem og tilbage, og begge hold viste gode takter. Hos Strand-drengene var især Lucas Petersen stærk. Hos Hunderup var keeper Mike Popp den store helt. Gang på gang fløj han ned og reddede. Takket være ham blev nederlaget på 2-1. Det gav ham fortjent fighterprisen. I forsvaret hos Strandskolen stod anfører Andreas Olsen som en klippe - han skød væk gang på gang. Fremad banen var Jonas Abrahamsen en af de bedste hos Karlslunde-holdet.

Skolen På Herredsåsen tabte finalen i Ekstra Bladets Skolefodbold med 3-0 tl Kjellerup Skole. (Foto: Claus Bonnerup) Nyheder Diellëza manglede bare et mål

Målene i kampen fordelte sig sådan her:

1-0: Marcus Astrup (5/selvmål)
1-1: Victor Larsen (13)
2-1: Jonas Abrahamsen (35)

For drengekampen kan du også se ude i højre side, hvem der tog priserne. De forsvarende mestre fra Hunderupskolen pressede godt på til sidst, men kunne ikke forsvare titlen. De måtte tage hjem til Fyn med et første nederlag i 19 kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Her stiller Diellëza og Maria Denius hinanden spørgsmål. (Foto: Screendump) Nyheder TV: Se profilerne interviewe hinanden

Alle tv-klip fra kampene kan du finde HER på vores YouTube-kanal.

Læs tillægget fra dagen efter finalerne

Se de mange fotos fra finalerne nedenfor:

</p><p>Tjek de mange videoklip fra finalerne ud <b><a target="_blank" href="http://www.youtube.com/user/EBSkolefodbold">HER</a></b>.</p><p><b><a target="_blank" href="http://www.facebook.com/skolefodbold">Bliv fan på Facebook</a></b></p>

1 af 11 Carlsberg Sport havde sørget for, at en helikopter landede på banen med kampbolden. Blæret lavet. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 11 Kjellerup-tøserne havde planlagt en sjov jubelscene. (Foto: Claus Bonnerup)
3 af 11 Justine scorer Kjellerups andet mål. (Foto: Claus Bonnerup)
4 af 11 Herredsåsen kan være meget stolte af deres turnering. (Foto: Ernst Van Norde)
5 af 11 Caroline med sine to priser. (Foto: Ernst Van Norde)
6 af 11 Simone Rask og Sille Raabjerg fra vinderne. Bagved ses, hvordan NRGi Park var flot klædt på. (Foto: Ekstra Bladet)
7 af 11 Caroline skiftes ud til store klapsalver fra publikum. (Foto: Claus Bonnerup)
8 af 11 Lucas S. Petersen fik Michael Laudrups Teknikerpris. (Foto: Ernst Van Norde)
9 af 11 Christian Haller med lidt karate. Efter en flot kamp fik han fairplay-prisen. (Foto: Claus Bonnerup)
10 af 11 Mike Popp var sikkerheden selv i Hunderup-målet. Han kunne ikke klandres for nogle af de to mål. (Foto: Claus Bonnerup)
11 af 11 Der var godt med tilskuere i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup)