Det bliver en fest

Human beatboxing: Thorsen glæder sig til at pumpe rytmer og sprede glæde ved finalerne

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen)
Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen)

For lidt mere end et år siden tog livet en seriøs drejning for dengang 17-årige Thor Mikkelsen. Han gik hele vejen i ’Danmark har talent’ og beatboxede sig vej helt ud i danskernes hjerter under navnet Thorsen.

– Efter ’Talent’ gik det helt amok, fortæller han og kan samtidig berette om over 100 spillejobs rundt om i landet efter sejren i det populære tv-program.

Jubel ved sidste års finaler. (Foto: Henrik Schou) Finalen Hold øje med de sociale medier torsdag

Han spillede blandt andet på Roskilde Festival, hvor han optrådte sammen med Lars H.U.G., og for tredje gang har han vundet DM i beatbox. Han har om nogen været med til at sætte beatboxing på Danmarkskortet.

Rytmer og glade dage
28. april gælder det dog hverken scenen i ’Talent’, Roskilde Festival eller DM. Der gælder det Tre-for Park og finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Thorsen kommer og giver de mange på lægterne en fest.

Her skal han optræde sammen med trommeslageren Lars Storck, som yderligere har to trommeslagere med.

– Folk kan godt forvente at skulle op at stå. Det bliver en hype, en masse rytmer og glade dage, lover Thorsen, som også håber på mange mennesker på lægterne.

Karensmindeskolen er et af de fire finalehold. (Foto: Henrik Schou) Finalen Fire finalister: Her er de

Der er gratis entré til finalerne, så der er i hvert fald ingen undskyldning for ikke at komme og blive en del af en fest med rytmer og glade dage.

Bedst med hænderne
Thorsen har aldrig selv været den store fodboldspiller, men har altid været bedst med hænderne. Det er han stadig. Nu pumper han rytmer ud mellem dem, men når der blev spillet fodbold i skolegården, brugte han dem til at stå på mål.

– Jeg har aldrig rigtig gået til fodbold, for det var ikke lige mig. Men når vi spillede, var jeg altid målmand. Jeg er ikke så god til at bruge mine fødder, men bedre til at bruge mine hænder, siger han med et grin.

Ungdomsskolen Ry var klædt i hvidt i semifinalen. Det kommer de til at være igen i finalen. (Foto: Henrik Schou) Nyheder Spiller i landsholdsfarver i Odense

Ved finalerne i Odense slipper Thorsen for at skulle ind og vogte målet – det lader vi de fire finalister om – men han vil til gengæld servere svedige beats og lækre rytmer for alle de fremmødte og sørge for en fest på Tre-for Park.

Der ligger timevis af video og venter. (Foto: Henrik Schou) Nyheder Se alle tv-klip fra turneringen