Gårdejeren

Med hårdt arbejde og et enormt løbepensum styrer Mathias Virkelyst slagets gang fra midtbanen

’Gårdejeren’ i kontrol på midtbanen, hvor han er Borupgårdskolens dynamo. (Foto: Henrik Schou)
’Gårdejeren’ i kontrol på midtbanen, hvor han er Borupgårdskolens dynamo. (Foto: Henrik Schou)

Han er motoren i maskinrummet. Bølgebryder og angrebsstarter. Mathias ’Gårdejeren’ Virkelyst er en vigtig brik på Borupgårdskolens midtbane, hvor han boltrer sig mellem felterne og er med til at diktere spillet. I semifinalen blev han den helt store helt, da han med få minutter tilbage af den forlængede spilletid sendte et direkte frispark i nettet og dermed sikrede finalepladsen.

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen

– Jeg vidste, at vi havde et godt hold med gode spillere, men det er der også andre, der har. Men nu er vi i finalen, og jeg har haft troen på det hele vejen igennem. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse, fortæller Mathias om den eftertragtede finaleplads.

Den hårdtarbejdende midtbanemand er reflekteret og fodboldklog. Han ser tit tingene i spillet ske, inden de sker. Han er hverken højtråbende eller med store armbevægelser, men går forrest på sin helt egen måde på grønsværen.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

Skillevejen
Borupgårdskolen har en bred trup og brugte 25 spillere i deres ti kampe. Det vidner om god bredde, men drengene fra Snekkersten har også haft problemer undervejs. To gange straffesparkskonkurrence og to gange forlænget spilletid har de været ude i, men alligevel klaret skærene, selv om der undervejs i turneringen er scoret hele 15 mål mod dem. Mathias tænker tilbage på en helt særlig 3-3-kamp som skillevejen, hvor Borupgård-drengene begyndte at drømme stort.

Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne

Mod nabobyens børn fra Grydemoseskolen i Espergærde var Borupgård-drengene nede i sækken og bagud 3-0 ved pausen. Men de formåede at vende det til 3-3 og efterfølgende sejr på straffespark.

– Det var en speciel kamp. Jeg tror, det var der, vi fandt ud af, at vi jo godt kan det her. Kampen var mod nabobyen, så alle kendte hinanden. Super fedt, at vi kom tilbage. Jeg tror, det var skillevejen.

Mathias 'Gårdejeren' Virkelyst er blandt de spillere, der skal spille finale på torsdag. (Foto: Henrik Schou) Finalen Quiz: Gæt en finalist

Ikke de største
Drengene fra Snekkersten er ikke de største rent fysisk. Holdet har mange spillere med fra 7. klasse, som alligevel imponerer. Flere gange har de været oppe mod mandskaber, der er langt større og stærkere end dem selv. Men det har de et modsvar til: lynhurtig boldomgang langs græsset.

Når de spiller sig sådan ud, er de svære at få kuglen fra igen. Derfor bliver spillet langs jorden også opskriften i finalen mod de fysisk stærke drenge fra Karensmindeskolen.

Sådan ser forsiden ud! (Foto: Ekstra Bladet) Finalen Læs finaletillægget her

– Vi skal finde en kamp frem som i semifinalen, hvor vi har en stærk defensiv og spiller vores spil. Det er nogle store drenge, så vi skal ikke satse på en fysisk kamp. Vi skal spille rundt om dem i stedet for at tage duellerne.

Men så har Mathias og holdkammeraterne heller ikke noget problem med at være underdogs igen i finalen.

– Jeg tror, at når modstanderne ser os i finalen, tænker de, at den kører de hjem. Men det gør de ikke. Det er ekstra fedt at vinde, når man er underdog, slutter Mathias.

Karensmindeskolen er klar til finalen efter en dramatisk semifinale. (Foto: Henrik Schou) Finalen ANALYSE: Læs ALT om de to drengehold her