'Mini-Mac' mod de store

 

'Mini-Mac' jubler efter sin scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
'Mini-Mac' jubler efter sin scoring i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Mathias Christensen er sjældent blandt de største, når han løber på banen for Borupgårdskolen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Men den lille angriber på 160 cm kompenserer godt for sin størrelse. Han er snu og god til at finde de områder, modspillerne ikke dækker. Pludselig er han der, og så er det som regel for sent.

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen

– Jeg bruger min størrelse til noget positivt. Jeg slipper bolden hurtigt og er god til at dukke op i det frie rum, fortalte han efter semifinalen.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

I semifinalen gjorde han netop det. Endda med hovedet. Efter et skud på overliggeren dukkede ’Mini-Mac’ op som trold af en æske og headede bolden i mål. Desværre for ham blev målet underkendt for offside. Han fungerer godt sammen med den mere stationære angriber, topscorer Jakob Thorup, hvor ’Mini-Mac’ laver løbene rundt om. I finalen bliver det vigtigt for Borupgård-skolen at få sat Mathias i scene mod ’Pandebåndet’ og forsøge at udnytte den korte profils fart i bagrummet.

Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne