Pandebåndet

Anfører Casper Dyrholm er en nordjysk kriger og uundværlig for Karensmindeskolen

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm har netop scoret det afgørende mål til 2-1 mod Kragelundskolen og starter som altid sin jubel med pandebånd på. (Foto: Henrik Schou)
Casper 'Pandebåndet' Dyrholm har netop scoret det afgørende mål til 2-1 mod Kragelundskolen og starter som altid sin jubel med pandebånd på. (Foto: Henrik Schou)

Det er det første, han hiver af, når han jubler efter en sejr. Men pandebåndet sidder alligevel godt fast på Casper Dyrholms lange lokker, når han er i kamp for Karensmindeskolen. Derfor har han fået tilnavnet, som nu har fulgt den jordnære anfører helt til finalen i Odense.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

Men der har været langt fra C-holdet i klubben til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold for den sympatiske anfører. Intet er kommet af sig selv, men gennem masser af træning og hård selvtræning.

– Det er kommet de senere år. Jeg har måske aldrig været det største talent, men er nået langt med hårdt arbejde. At gå fra at spille på C-holdet til at spille med på skolefodboldholdet sker ikke af sig selv. Hvis jeg ikke havde trænet, som jeg gjorde, havde jeg nok ikke engang været med på holdet i dag, sagde han efter semifinalen.

Mathias 'Gårdejeren' Virkelyst er blandt de spillere, der skal spille finale på torsdag. (Foto: Henrik Schou) Finalen Quiz: Gæt en finalist

– Det er næsten ikke til at beskrive. Det er en ret vild rejse. Det er kommet af at have spillet mange timer ude i haven. Men den er ikke slut endnu. Nu tager vi fandeme også den sidste.

Nordjysk kriger
Han er en af de bedste nu og er uundværlig for Karensmindeskolen, hvor han går forrest hver gang holdet går på banen.

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen

I finalen skal ’Pandebåndet’ endnu en gang lede tropperne. I kvartfinalen sørgede han for den afgørende scoring og brølede sin jubel ud, og i semifinalen var han ikke til at passere i bagerste kæde. Han er holdets defensive trumf og indpisker. Med sin gejst og vilje er han med til at hive sine holdkammerater op. Han ser op til Real Madrids Sergio Ramos og kan godt se ligheder mellem sig selv og stjerneforsvareren.

– Vi har lidt af den samme fandenivoldskhed, forklarer han.

Fuldstændig sindssygt
Det er en helt naturlig ting for ham at gå forrest nu. Hård selvtræning og masser af timer i haven har betalt sig for den nordjyske kriger.

Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne

På klubholdet spiller han samme rolle som på skoleholdet.Næsten alle Karensminde-drengene spiller til daglig sammen i Støvring IF. Det giver dem en god indbyrdes forståelse, så selv om ’Pandebåndet’ godt kan finde på at trække frem og dermed ud af forsvarskæden, er det ikke noget, der skaber panik blandt medspillerne. Han er god til at føre bolden frem og løber også ofte for at kompensere for sine holdkammerater.

Nu gælder det finalen i Odense for Karensminde-drengene.

– Det er næsten ikke til at beskrive. Det er fuldstændig sindssygt. Vi er blandt de to bedste drengehold i Danmark. Det bliver så vildt at spille finale.

Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet) Schou Velkommen til festen

’Pandebåndet’ kommer til at stå over for en lille og lynhurtig opgave, når de møder Borupgårdskolen og deres rapfodede spillere. Der bliver nok at se til for Casper Dyrholm, som nok skal passe på med at komme for langt frem og hænge, for så kan Borupgård-drengene udnytte det store bagrum, det efterlader. Der bliver brug for hans hårdhed i duellerne, for på fysikken er Karensmindeskolen overlegen. Det skal de udnytte i finalen.

Sådan ser forsiden ud! (Foto: Ekstra Bladet) Finalen Læs finaletillægget her