Turboen

Josefine Funch er hurtig, driblestærk og yderst målfarlig med 23 mål i fire kampe

Josefine ’Turboen’ Funch driver gæk med forsvaret i semifinalen, hvor hun scorede otte mål i 10-0-sejren. (Foto: Henrik Schou)
Josefine ’Turboen’ Funch driver gæk med forsvaret i semifinalen, hvor hun scorede otte mål i 10-0-sejren. (Foto: Henrik Schou)

De når ikke at se hende, så er hun væk igen. Sådan har det været for Josefine Funchs modstandere i Ekstra Bladet Skolefodbold. Øgenavnet ’Turboen’ er ikke kommet ud af ingenting. Hun har de rappeste fødder i landet og er ikke bange for at bruge dem. ’Turboen’ kan sætte en modstander bare på sin fart, men er også teknisk dygtig og driblestærk.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

– Der skal være plads til nogle skæve typer, der laver lidt fis og ballade og nogle tuneller inde på banen. Den del kan jeg godt lide. Der skal også være lækre detaljer i pigefodbold, fortæller Josefine med et af sine utallige smil i hele ansigtet.

Hun er en af dem, der gør fodbold seværdigt. En slags kvindelig Messi. Hun går meget op i, at fodbold skal være sjovt at se på, og den del sørger hun i hvert fald selv for. Tilskuerne kommer aldrig til at kede sig, når de ser Frederiksborg Byskole spille.

Med højre og venstre
Hun sparker med begge ben, som er et udslag af utallige timers træning. I semifinalen, da hun scorede otte kasser i 10-0-sejren, var det både med højre og venstre. Det er der meget få 15-årige piger, der kan. Det giver hende en kæmpe fordel i forhold til sine modspillere.

'Mini-Mac' og tre andre profiler har besvaret fem skarpe. (Foto: Henrik Schou) Finalen Fem skarpe til fire finalister

Den lynhurtige angriber er også en god taktiker med en fremragende spilforståelse. Derfor er offensiven hendes gesjæft. I pausesnakkene og i optakterne får hun altid lov til at komme med sit syn på sagerne.

– Jeg har meget erfaring, fordi jeg spiller U17 DM og kender meget til spillet. Hvis der er noget, der ikke fungerer, har jeg en plan for, hvordan vi får det til at spille.

Men hun spiller ikke blot klubfodbold i Hillerød. Hun er også en del af det danske U16-landshold, hvor hun fik debut i rødt og hvidt i efteråret og nu noteret for to landskampe med en scoring. Der er slet ikke noget, der kan måle sig med at trække den trøje over hovedet for Josefine Funch.

Tilføj skolefodbold med det samme og vær klar til festdagen i Odense. (Foto: Janus Engel) Finalen Spillerne styrer vores Snapchat

– Det er kulminationen på alt det, man har kæmpet for, siden man var helt lille.

I små rum
I finalen skal Frederiksborg Byskole op mod Ungdomsskolen Ry. ’Turboen’ skal derfor forsøge at drible uden om Johanne ’Masken’ Søndergaard. Det bliver alfa og omega for Hillerød-pigerne, at de kan få spillet langs græsset til at flyde, som det gjorde i semifinalen. Især de centimeter-præcise afleveringer på kanten af det farlige mellem Josefine Funch og Sofie Bredgaard er dødsensfarlige for alle forsvar. De skal også forsøge at udnytte bagrummet og få Ry-spillerne ud at løbe.

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen

– Vores possessionsfodbold skal fungere. Vi skal spille i små områder og kunne vende spillet. Hvis de har et dygtigt forsvar, skal vi bare skyde udefra. Det kan vi sagtens.

Ud og løbe
Det har hun ret i. Det viste ’Turboen’ i hvert fald selv i semifinalen, da hun hamrede bolden op i den ene krog efter nogle lækre driblinger foran feltet. ’Masken’ er god til at placere sig og kommer med meget fysik, så ’Turboen’ skal ikke gå for meget i duellerne. I stedet skal hun have hende ud og løbe og forsøge at holde sit iltre temperament nede. Hvis det lykkes, ser forsvaret kun hendes altid flagrende hestehale.

Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne