Marginalernes kamp

Jævnbyrdigt: Gæsterne sejrede

Ans Skole kunne ikke hamle op med Mads Jensen og co. Foto: GDV
Ans Skole kunne ikke hamle op med Mads Jensen og co. Foto: GDV

For første gang i nyere tid stod Ans Skole og Ulstrup Skole over for hinanden i verdens største skolefodboldturnering. Selvom skolerne kun ligger 15 minutters kørsel fra hinanden, var der ingen på fra de to hold, som erindrede at have stået over for hinanden. Det bar indledningen også præg af, da der blev spillet nervøst og en anelse usikkert rundt i de to holds kæder.

Se kampfakta her.

Men efter de første små ti minutter begyndte der at ske noget. Nu havde de følt nok og kendte hinanden internt samt deres modstandere. Som to boksere benyttede holdene de første par omgange til lige at mærke territorie af.

Stolpe ud for værterne
Hjemmeholdet, som stillede op i en 4-4-1-1, kom frem til den første store mulighed. Det var den elegante tekniker med rygnummer 10, Frederik Larsen, der lå som hængende angriber, som satte holdets klassiske 9’er-angriber, Jeppe Fregerslev, afsted i dybden. Jeppe placerede dog sin afslutning på fjerneste stolpe og bolden sprang i spil igen.

Se Jeppe Fregerslevs afslutning her:

Nu åbnede kampen sig for alvor op. For minuttet efter fik udeholdet en hurtig omstilling og fra kanten af feltet fandt Esben sin angrebsmakker Jonathan Kristensen, der var i fri position ved straffepletten, men en fremadstormende Frederik Stenholt i hjemmeholdets mål reddede den enorme mulighed. Stadig 0-0. Flot målmandsspil og Frederik Stenholt skulle vise sig at blive afgørende for kampen senere.

Se også: Sæsonens første målfest

Hul på bylden
Få øjeblikke efter fik udeholdet et frispark ved midterlinjen, og med en høj lang stikning henover bagkæden fik gæsternes Esben Heiberg en fri mulighed for at bringe sit hold på 0-1. Dog skulle Frederik Stenholt passeres, og det blev han med lige nød og næppe. For bolden blev kun halvklaret og strøg i en høj bue ind i kassen. Esben vandt altså første duel og sikrede sit hold føringen 0-1.

Der blev gået til stålet i fredagens opgør. Foto: GDV
Der blev gået til stålet i fredagens opgør. Foto: GDV

Se også: TV: Succes på eget græs

Profilerne
Udeholdet stillede op i den klassiske 4-4-2 og foruden de to stærke angribere, Jonathan og Esben, kæmpede Mads Jensen en flot kamp i forsvaret. Han blev da også kåret til sit holds bedste på dagen. Med kontant afregning og med hårdt spil var han dog ved at blive smidt ud i 10 minutter, men den fantastiske dommer nøjedes med en henstilling. Flot arbejde af Mads Jensen, som hele kampen igennem var anfører-klippen i defensiven.

Mads Jensen spillede en flot kamp for gæsterne. Foto: GDV
Mads Jensen spillede en flot kamp for gæsterne. Foto: GDV

Se også: Gjorde comeback med manér

Fejl blev afgørende
Henne omkring pausen fik udeholdet tilkæmpet sig bolden omkring 30 meter fra Ans-målet. Så i princippet ingen fare på færde for hjemmeholdet. Men den lille arbejdsomme Rasmus Lund fra Ulstrup forsøgte med et noget uambitiøst og halvhjertet forsøg fra den lange afstand. Bolden fik noget mere højde end fart, og der burde aldrig blive tvivl omkring udfaldet af dette spæde forsøg. Dog valgte Frederik Stenholt at fumle bolden i mål på den mest komiske facon.

- Bolden ramte jorden en enkelt gang, og jeg blev snydt af det våde morgengræs – altså en sjutter, som vi kalder den her ude i Søhøjlandet, sagde en smule flov Frederik Stenholt.

0-2 ved pausen, og kampen var en del mere lige, end resultatet antydede.

Se også: TV: Flyskræk var ikke nok

Træthed
Begge hold startede ud som i første halvleg - dog havde hjemmeholdet skiftet på to markante pladser. Den offensive Frederik Dam Larsen røg nu på mål, og den uheldige Frederik Stenholt styrede nu forsvarskæden.

På spørgsmålet om, hvorfor den dygtige tekniker nu valgte målmandsposten, svarede han prompte

- Jeg er træt efter en hård uge på klubholdet, og vi er her jo for at hygge os, grinede Frederik Dam Larsen og løb ned i målet og tog stilling.

Der var god stemning på lægterne, da Ans Skole tog i mod gæsterne fra Ulstrup Skole. Foto: GDV
Der var god stemning på lægterne, da Ans Skole tog i mod gæsterne fra Ulstrup Skole. Foto: GDV

Se også: Sæsonens første målfest

Offensiv satsning forgæves
Hjemmeholdet ændrede efter 10 minutters spil formation, og skiftede en skadet Frederik Stenholt ud og satte en midtbanespiller mere ind. Så nu hed opstillingen 3-5-2, og værterne sad totalt på spillet. Hjemmeholdets midtbanedynamo Matias Schilling Sørensen fik fidusbamsen for en stærk kamp på midten. Han var her, der og alle vegne.

Eneste udbytte var en masse tilkæmpede hjørnespark og sporadiske forsøg, men bolden ville ikke ind.

Med Frederik Dam Larsen som sweeper-keeper lå forsvaret enormt højt og Ulstrup kom da også frem til et par hurtige omstillinger, men dygtigheden manglede for definitivt at lukke matchen.

Det sluttede altså 0-2 til Ulstrup Skole, som nu er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Ans Skole - Ulstrup Skole, 0-2

Prisvindere:

Vindere af fidusbamserne:

Matias Sørensen, Ans Skole

Mads Jensen, Ulstrup Skole

Vinder af fair play-håndklæde:

Frederik Jensen, Ans Skole

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere