Kongen vender hjem

Fornemt besøg: Michael Laudrup uddeler selv sin teknikerpris ved finalerne

I 1999 var det Michael Krohn-Dehli, der modtog Michael Laudrups Teknikerpris efter sin finalesejr med Sønderkærskolen. (Foto: Søren Jensen)
I 1999 var det Michael Krohn-Dehli, der modtog Michael Laudrups Teknikerpris efter sin finalesejr med Sønderkærskolen. (Foto: Søren Jensen)

Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne kommer til finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det gør han for at uddele Michael Laudrups Teknikerpris, som han har lagt navn til siden 1998, hvor han afsluttede sin fantastiske karriere med et kort ophold i Ajax.

LÆS OGSÅ: Prisvinderne

De første år kom han selv i Parken, senere var han optaget af trænerjob i udlandet. I år flyver han hjem fra Spanien for at deltage i jubilæumsfesten og skrive endnu et kapitel i historien.

Langhårede knægte
Michael debuterede selv for 33 år siden på Brøndbyvester Skoles hold. Succes opnåede han først senere: Det blev kun til få kampe i skolens trøje.

– Vi vandt kun få kampe. Det tog dog ikke glæden eller stoltheden over at være udvalgt til skoleholdet fra os, husker ikonet med et lille smil på læben, når han ser sit foto fra dengang:

– Vi var jo alle langhårede, det var mere naturligt dengang.

Alle kan være med
Minderne om skolefodbold handler ikke så meget om de store sejre, men mere om holdet.

– Vi stod sammen, og det forplantede sig til den daglige skoledag, hvor alle bakkede op om holdet og levede med i håb om, at vores skole skulle nå langt i turneringen.

LÆS OGSÅ: Programmet for Parken

Det blev ved drømmen efter de hurtige exitter.

– Men den dag i dag vil jeg aldrig glemme de oplevelser, turneringen gav mig. Det var en skøn tid, som gav minder for livet.

Til trods for en enestående karriere i klubber som Brøndby, Juventus, Barcelona og Real Madrid har Michael ikke glemt sine rødder.

– Jeg har nået det hele – og lidt til. Det er jeg både taknemmelig og ydmyg over. Men jeg glemmer aldrig, da det var legen, som gjorde fodbolden til mere end en kamp. Derfor har jeg altid været vild med Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor alle kan være med.

LÆS OGSÅ: Drømmenes teater er klar i morgen

Det var en skøn tid, som gav minder for livet.

1 af 2 Michael Laudrup, da han selv spillede med i turneringen. (Foto: Søren Jensen)
2 af 2 I 1999 var det Michael Krohn-Dehli, der modtog Michael Laudrups Teknikerpris efter sin finalesejr med Sønderkærskolen. (Foto: Søren Jensen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere