Danmarks Zlatan

Ilter stjerne: Talentet er der ingen tvivl om – spørgsmålet er, om Ellemarkskolens Sadik Krdzic kan styre sig

Når Sadik Krdzic spiller fodbold, går han op i det med liv og sjæl – det giver både mål og til tider advarsler. (Foto: Henrik Schou)
Når Sadik Krdzic spiller fodbold, går han op i det med liv og sjæl – det giver både mål og til tider advarsler. (Foto: Henrik Schou)

På banen er han en diva, en værre hidsigprop, men han har også et helt specielt talent, anføreren fra Ellemarkskolen Sadik Krdzic.

LÆS OGSÅ: Burhan G. tager Parken tættere på himlen

Skal holdet fra Køge hæve pokalen, er det helt nødvendigt, at han har en god dag. Det hele står og falder mere eller mindre med ham. En status, som for det meste er i orden, men også kan blive for meget for ham.

– Nogle gange er det frustrerende, så kan det godt blive for meget, forklarede angriberen, efter at være kølet lidt ned ovenpå den udvisning han fik i semifinalen – i en kamp, hvor han nok skal være glad for, at det kun blev til den ene på grund af brok.

– Jeg ved ikke, hvad det er, men når jeg spiller fodbold, har jeg bare svært ved at styre mig. Måske går jeg bare meget op i det, uddyber han, men forsikrer, at han udenfor banen er helt rolig. Og det er noget, som bakkes op af hans træner.

– Han er helt afslappet, en rigtig god dreng, som altid kæmper for sit hold, men ja, har temperament, siger Klaus Skov om sin stjerne.

LÆS OGSÅ: Sådan ender drengenes finale i Parken

Bosniske rødder
Sammenligningen med Zlatan handler ikke kun om talentet på banen eller nykkerne. Ligesom verdensstjernen, som startede i FC Balkan, hvor hovedparten af spillerne var indvandrere fra Bosnien, Kroatien, og Serbien, spiller Sadik også på et hold, hvor en stor del af drengene har navne, som ikke optræder i den danske kongerække.

Hold mund, Sadik
De to har også begge rødderne forankret i Bosnien. Zlatan er født i Sverige med en bosnisk far, hvorimod Sadik er født i Bosnien og først kom til Danmark, da han var halvandet år i 1998. Måske kan balkanblodet være en del af forklaringen på det iltre temperament

LÆS OGSÅ: Kongen vender hjem

– Det kan godt være, griner hans far Ramiz Krdzic til Ekstra Bladet.

Han er tydeligt stolt af sin søn, mens han står på Køge Stadion. Anderledes var det dog, da Sadik fik advarslen til slut.

– Jeg tænkte 'hold nu mund, Sadik', og jeg har også sagt det til ham mange gange, siger farmand, mens han trækker på skulderen.

Man kan ikke betvivle, at han kan mere med en bold end de fleste. Det er også noget, at Ekstra Bladets udsendte har bemærket flere gange. Men han holde sig i ro?

– Når jeg spiller fodbold, har jeg bare svært ved at styre mig, siger Sadik.

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere