ZOOM: Nexø Skole

Bornholms håb: Nexø-tøserne havde et par lange ture i efteråret

De bornholmske piger til venstre. (Foto: Ekstra Bladet)
De bornholmske piger til venstre. (Foto: Ekstra Bladet)

Klippeøen i det sydøstlige Danmark er i Ekstra Bladet Skolefodbold en del af kredsen Storkøbenhavn. Når de bornholmske skoler har spillet mod hinanden, møder de dem i København. Derfor har Nexø Skoles pige-yndlinge været på efterhånden mange færge-ture. Succesen fortsatte for dem, og de sjællandske hold kunne ikke stille noget op.

LÆS OGSÅ: Dramatisk ø-fight

- Der er langt fra Bornholm og her til. Det er lidt hårdt at skulle op klokken halv fem om morgenen for at nå færgen halv syv. Og vi er først hjemme klokken otte i aften, fortalte den blot 11-årige Caroline Jacobsen efter holdets 4-0-sejr over Tre Falke Skolen på Frederiksberg.

Højt bundniveau
Det er kendetegnende for holdet, at de er solide. Der laves ikke mange personlige fejl, og derfor har det været nok for dem bare at lave et par mål per kamp. De vandt 2-0, 1-0 og 2-0 i de første tre. Og efter de første fem kampe havde Nexø-tøserne stadig ikke lukket mål ind. Deres målscore siger 13-1.

Se billeder fra holdets kredsfinale

Caroline er en af de helt store profiler, selvom hun blot går i 6. klasse.

- Normalt er det her kun for 7. klasse, men jeg fik lov at være med, fordi jeg er god, sagde den beskedne pige efter en kamp.

LÆS OGSÅ: Fest på øen

Tvillingerne i front
Andre profiler er tvillingerne Line og Thea Nielsen. De spiller begge i angrebet og leverer store indsatser gang på gang. De er fantastiske til at finde hinanden og få prikket bolden i mål. Line bruger sin teknik og sit overblik til at finde søster foran mål, som så kan sende den flot i nettet. Anfører Aja Skafte er også et stort aktiv for holdet. Hun styrer holdet og er genial til at gå med frem og levere mål og assists.

LÆS OGSÅ: Bornholms håb

LÆS OGSÅ: Solide klippetøser

Der bliver brug for dem alle, når de skal på en svær opgave mod Himmelev Skole 13. april kl. 11.00. Det er på hjemmebane, så de behøver færgen den dag. De kan glæde sig til et stor fodbolddag på klippeøen. I solskin måske.

Nexø-pigerne skal igen finde deres solide spil frem. Efter den lange vinterpause.

Tjek de to hold ud her

Følg os på Facebook

1 af 4 De gulklædte fra Bornholm var på én lang succesrejse i efteråret. (Foto: Henrik Schou)
2 af 4 Der var drama på drengen i de afgørende kampe. (Foto: Henrik Schou)
3 af 4 Caroline Jacobsen har et forrygende drive med bolden. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 De bornholmske piger til venstre. (Foto: Ekstra Bladet)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere