Mestrene i knæ

Exit: Trods et hav af målchancer stemplede pigerne fra Havrehedskolen ud i kvartfinalen

Avra for Laura! Anfører Laura Bendixen kæmpede hele anden halvleg med krampe og knæproblemer. Hele holdet faldt med æren i behold. (Foto: Henrik Schou)
Avra for Laura! Anfører Laura Bendixen kæmpede hele anden halvleg med krampe og knæproblemer. Hele holdet faldt med æren i behold. (Foto: Henrik Schou)

I to sæsoner har Ekstra Bladet Skolefodbold været en lang optur for Laura Bendixen. 17 sejre i træk. Den største af dem alle sidste år i finalen i Parken.

Hun er gået fra rollen som god til stjerne på holdet, da Havrehedskolen i sommerferien sagde farvel til sidste sæsons store profiler.

LÆS OGSÅ: Sådan gik finalerne

Kvartfinalen mod Kolind Centralskole blev ikke sejr nummer 18. Men det var bestemt ikke Laura Bendixens skyld. Hun tog tjansen i forsvaret, da det hurtigt stod klar, at trænerne ikke havde valgt den rigtige opstilling.

- Jeg ville gerne have været længere fremme på banen, men hvis det kunne forhindre de andre i at score, så måtte jeg jo tage den plads, sagde hun efter nederlaget.

Se billeder fra kampen

Efter en første halvleg, hvor mestrenes spil overhovedet ikke flød, gav hun medspillerne en opsang i pausen.

- Vi skal kunne se hinanden i øjne efter kampen. Det kan vi ikke nu.

Det hjalp. Efter pausen spillede fynboerne helt anderledes. Der blev skabt mange chancer.

Anne Sofie Jørgensen ramte overliggeren. Emma Holm havde chancen. Maria Bremerskov kunne udligne, og Laura Bendixen brændte, og så følte Havrehedskolen sig også snydt for et straffespark.

LÆS OGSÅ: De jyske kæmper slog mestrene ud

- Vi har spillet så mange bedre kampe. Vi løb ikke nok. Folk kæmpede, men det var ikke nok, sagde hun lige efter nederlaget.

Så hun tog anførerrollen alvorligt.

- Jeg er stolt af det her hold. Ingen havde troet, at vi ville komme i kvartfinalen igen. Vi har kæmpet vores kampe og haft vores nedture. Det er fortjent at vi kom i kvartfinalen. Men det er også fortjent, at Kolind-pigerne går videre. Vi kan være tilfredse.

- Næste år venter et nyt eventyr i skolefodbold. Det skal nok blive godt, sagde Laura, da hun som sidste pige gik til omklædningen.

1 af 2 Annasofie Jørgensen og de andre Havrehed-piger kan se tilbage på to fantastiske år med skolefodbold. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Avra for Laura! Anfører Laura Bendixen kæmpede hele anden halvleg med krampe og knæproblemer. Hele holdet faldt med æren i behold. (Foto: Henrik Schou)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere