Skal han i sin tredje finale?

Var med fra starten: Peter Ågaard har været med på sidelinjen i 25 år og spillede selv i 60'erne

Lærer Peter Ågaard, med det synlige bevis på sejren i år 2002. (Foto: Søren Møller)
Lærer Peter Ågaard, med det synlige bevis på sejren i år 2002. (Foto: Søren Møller)

- Det er ikke mange forundt at være i tre finaler i Parken, så det ville jeg jo gerne, men allermest for de unge drenges skyld, det er jo en kæmpeoplevelse, fortæller lærer Peter Ågaard fra Lindehøjskolen i Herlev.

- Nu er vi kommet i kredsfinalen og så er der jo ikke så lang vej igen. Men jeg ved godt, at det kun er de bedste hold der er tilbage, så drengene og jeg tager det med ophøjet ro.

LÆS OGSÅ: Lindehøj havde ingen højdeskræk

Spillede selv
Peter husker selv tilbage på de tre år fra 62 - 65, hvor han selv var på holdet for Stengårds skolen.

- Turneringen var lige startet året før i 1961, så jeg var næsten med fra start. Dengang havde vi også dygtige spillere eksempelvis havde vi den senere landsholdspiller Johnny Petersen på holdet. Dem der kan huske så langt tilbage ved, at han spillede i AB og blev solgt til St. Pauli i Tyskland.

KREDSFINALE IDAG: Kildegård Privatskole - Lindehøjskolen

25 år med skolefodbold
Peter fortæller videre at han har været med i 25 år som lærer.

- I starten var det på Tvedvangen Skole, vi var søsterskole til Borgerdiget Skole, som senere blev lagt sammen til Lindehøjskolen. Først efter sammenlægningen fik vi et drengehold, der kunne gøre sig i turneringen og i 2000 kom vi første gang i finalen. Den tabte vi og fik Michael Tørnes (målmand på Brøndbys superligahold) udvist, kan jeg huske.

LÆS OGSÅ: Deja vu

- To år efter var vi igen i finalen og spillede 0-0 , så vi måtte i straffesparkskonkurrence. Der var Michael igen med og blev den store helt med flere flotte redninger. I øvrigt havde vi fire spillere, som var med begge år, så vi er flere, der har været i to finaler.

- En lille sjov anekdote fra det år var, at vi fik det populære tv-program Lykkehjulet udsat på grund af den ekstra tid som straffesparkskonkurrencen tog.

- For to år siden var vi igen tæt på, men tabte en tæt semifinale med 2-0 til de senere vindere.

LÆS OGSÅ: Lindehøjskolens choksejr

Producerer dygtige spillere
- Vi har på skolen haft flere dygtige spillere, som enten har gjort sig på klubhold eller ungdomslandshold. Udover Michael Tørnes har Mads Åkvist i dag U-17 landsholdspiller og Mikkel Andersen, som vogtede målet for Danmark under sommerens EM for U21 holdet, gjort sig bemærket.

- Og den næste i rækken kunne godt gå hen og blive Rasmus Nielsen fra dette års hold. Rasmus er den bedste angriber, der har været på skolen i alle de år jeg har været med.

LÆS OGSÅ: Det tynder ud

- I de første kampe havde vi Rasmus på midtbanen, men det lykkedes ikke rigtigt for os, for han er ikke den store kreatør. Til gengæld er han sådan en rigtig Preben Elkjær type, der tør noget på egen hånd, og kan afslutte fra alle vinkler, bare han ser en scoringschance.

- Og så har han den evne til at være de rigtige steder på de rigtige tidspunkter. Netop det der kendetegner en vaskeægte topscorer med superliga potentiale.

SE BILLEDERNE: Kampen om Herlev

Årets hold
Drengene har selvfølgelig været heldige, men også dygtige, mener Peter.

- Vi er gået videre på straffespark to gange og tre andre gange har vi vundet med kun ét mål, og i to af disse har vi scoret i de absolut døende sekunder af kampen. Der har vores topscorer Rasmus Nielsen vist sin utrolige farlighed og afgjort kampene så vi igen ikke skulle i straffe.

- Men vi er alle godt klar over, at det ikke er Rasmus alene, det er hele holdets fortjeneste. Drengene er vokset med opgaven, og nu har vi masser af selvtillid.

LÆS OGSÅ: Farlig kaptajn

Skiftede formation
- I starten at turneringen stillede vi en 4-4-2 formation, men er nu gået over til 4-5-1, hvor Rasmus ligger alene i front til evig uro.

- På den måde har jeg fået stabiliseret både forsvar og midtbane, samtidig med, at vi meget hurtigt kan omstille og angribe med to backs og hele midtbanen.

- I vores forsvar er det centerforsvaret med Mikkel Biech og Seret Haile, der udgør krumtappen. Og de dygtige drenge Miklas Bøgvald, Marc Schlæger, Oliver Magnussen, Muzammal og Mathias Block er dem, der både bryder modstandernes opspil og kreerer vores eget.

LÆS OGSÅ: Lindehøj kan på straffe

- Specielt syntes jeg, at vores to backs, Nicklas og Andreas, der begge går i 7. klasse, gør det formidabelt. De er nok dem der har overrasket mig mest.

- Så alt i alt et meget homogent hold, som kan bringer os i finalen, slutter Peter Ågaard.

Bliv fan på Facebook