Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kanonkongen

Fejrede udtagelse til landsholdet: Philip Zinckernagel lavede kongekasser og fik Michael Laudrups teknikerpris

Kanonkongen Philip Zinckernagel (tv) tiljubles. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Kanonkongen Philip Zinckernagel (tv) tiljubles. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Når vi ser på, hvordan det danske landshold de senere år er raslet ned på Fifas verdensrangliste, kan man godt spørge sig selv, om der egentlig er en lysende fremtid for dansk fodbold.

Eller rettere: Man behøver ikke spørge mere. For svaret har vi allerede fået. Drengefinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold viste så store individualister, at der er masser at bygge på i de kommende mange år.

LÆS OGSÅ: Fynsk forår

Mest insisterende funklede 16-årige Philip Zinckernagel. FC Nordsjælland-spiller siden i sommer, en tekniker af Guds nåde og med en sparketeknik helt ud over det sædvanlige.

Halløj for en kanonkugle Ronaldo-klonen sendte i nettet et minut efter pausen. Kælent, veltimet og med en god portion fart sejlede læderet ind i målhjørnet. Ikke en centimeter fra. HELT ind i målhjørnet.

Se den nye gruppe: Ekstra Bladet - Fodbold, fodbold, fodbold HER !

LÆS OGSÅ: Bedre end Bernebeau

Kølig inderside
Siden nettede Zinckernagel endnu en gang efter et Barca-inspireret opspil, som FCN-talentet afsluttede ved en flabet vending uden om den nordjyske keeper og en kølig inderside som dødsstødet.

Nå ja, så brændte han også et straffespark –men teknikerprisen, den kunne der kun være en modtager af –Philip Zinckernagel.

– Det er klart den største oplevelse i mit fodboldliv hidtil. Masser af tilskuere, live på tv og så vandt vi, storsmilede superteknikeren, der faktisk optrådte i Parken allerede som lilleputspiller, da han scorede et mål og vandt pokalfinalen med KB.

Der var mere end blot finalesejren at juble over i går for Philip Zinckernagel. DBU overbragte nemlig nyheden om, at han er udtaget til U17-landsholdets træning i dag. Vel at mærke det U17-landshold, der betegnes som det bedste i mands minde, og som snart skal til EM-slutrunden i Serbien.

– Nu tager jeg til træning og gør det så godt, jeg kan. Det er en ære bare at blive udtaget til at træne med, siger elegantieren, der skal indgå i truppen som træningserstatning for AaB’s Lucas Andersen. En udtagelse til selve EM-slutrunden bliver ikke aktuelt, idet 18-mandstruppen allerede er udtaget, og det er Zinckernagel da også ganske ydmygt bevidst om.

Bliv ven på Facebook

En kæmpeære
Ydmygheden fortsætter, da han forholder sig til, hvem der egentlig har lagt navn til den teknikerpris, han driblede og sparkede sig til i Parken.

– Jeg var vist kun fire år, da han afsluttede sin aktive karriere, så jeg har selvfølgelig ikke set ham live, men jeg har set mange klip med Michael Laudrup.

– Betyder det noget særligt at få en pris, der bærer navnet Michael Laudrup, når du ikke er vokset op med ham?

– Ja, er du tosset. Det er en kæmpeære. Han var en verdens bedste og Danmarks bedste nogensinde, så det er jeg da meget stolt over, lyder det respektfuldt fra verdens lykkeligste 16-årige, inden han begiver sig til banket og sejrsfest med vennerne fra Johannesskolen.

Og Philip Zinckernagel når lige at påpege, at det bliver en kort fest for hans vedkommende, da han skal træne med U17-landsholdet allerede morgenen efter hans livs største fodbolddag.

LÆS OGSÅ: Gense alle billeder fra finalen

Se tidligere finaler her

Se tidligere finalers prisvindere her

1 af 3 Jubel efter scoring i Parken. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 3 Og han holdt endda med taberholdet! (Foto: Claus Bjørn Larsen)
3 af 3 Kanonkongen Philip Zinckernagel (tv) tiljubles. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen