Ud med favoritten

Hjemme bedst: Johannesskolen spillede forrygende kvartfinale

- Ham her får vi ikke set mere til i årets turnering. (Foto: Linda Johansen)
- Ham her får vi ikke set mere til i årets turnering. (Foto: Linda Johansen)

Kvartfinalen mellem Johannesskolen og NGG startede i sol og hård blæst på Frederiksberg. Udeholdet NGG var på forhånd blevet udnævnt til favoritter blandt mange - specielt fordi Johannesskolen manglede to af sine profiler. Det kunne man dog ikke se på kampen. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: ZOOM: Johannesskolen

Bedre på dagen
Efter to minutters spil var det dog ved at gå galt for hjemmeholdet. NGG's topscorer, Lukas Andersen, var pludselig fri foran mål, men hans forsøg sneg sig lige forbi den ene stolpe.

Derefter vågnede Johannesskolen for alvor op. De begyndte at få mere styr og struktur på deres spil, og i det 21. minut var det tæt på at resultere i en scoring. Frederik Sølling på NGG-stregen måtte ud i fuld længde for at klare skuddet fra Malthe Noblet.

Så begyndte Johannesskolen at få styr på deres spil, og i det 21. minut måtte NGG’s målmand, Frederik Sølling Andersen, ud i fuld længde for at klare et skud fra Malthe Noblet. Johannesskolen spillede i denne periode frisk til og kom frem til flere chancer. NGG’s forsvar var noget på hælene.

Det kulminerede i det 24. minut, hvor NGG-forsvarer Anders Brandt fældede den hurtige Philip Oslev og fik gult.

LÆS OGSÅ: ZOOM: NGG

Var ovenpå
At mangle en mand skabte forvirring i NGG-defensiven. Det udnyttede Malthe Noblet flot tre minutter før pausen.1-0 til Johannesskolen. Og minuttet efter kunne den have stået 2-0, da NGG’s målmand samlede en tilbagelægning op, men de slap med skrækken, da der ikke blev scoret på det efterfølgende frispark.

Store ord kom frem
I pausen måtte NGG-træner Peter Olsen finde de bestemte vendinger frem.

- I holder ikke aftalter - de må ikke få plads til at skyde. Er I bange for at spille fodbold? Kom nu – gør, som vi har aftalt.

Og den opsang virkede tilsyneladende, for NGG kom ud fra pausen og begyndte at sætte sit præg på kampen. I det 42. minut løb Hamza Soysal fri på venstrekanten og lagde en flot aflevering ind foran mål. Lukas Andersen sendte bolden i kassen, men dommeren, som stod godt placeret i situationen, annullerede målet for offside.

NGG fortsatte ufortrødent med at presse, kæmpe og fighte. Johannesskolen var dog dygtige til at forsvare sig - og deres 1-0-føring. Kort før tid blev NGG igen reduceret til 10 mand, men ikke desto mindre blev spillet ved med at foregå på Johannesskolens banehalvdel de sidste minutter. Bagude klarede blandt andre Christian Anton Høpfner ærterne, og så kunne de efter 60 intense minutter række armene i vejret som vindere. 1-0.

Johannesskolen fra Frederiksberg er nu semifinale-klar.

1 af 4 - Johannesskolen løb fra NGG. (Foto: Linda Johansen)
2 af 4 - Der var mange flotte detajler i kampen. (Foto: Linda Johansen)
3 af 4 - Der var kamp om alle bolde. (Foto: Linda Johansen)
4 af 4 - Ham her får vi ikke set mere til i årets turnering. (Foto: Linda Johansen)